Condiția ca Vladimir Putin să revină la masa negocierilor, menționată de președintele Macron. Decizia ar pune capăt războiului din Ucraina

Badea Violeta 05.12.2022, 01:05
Condiția ca Vladimir Putin să revină la masa negocierilor, menționată de președintele Macron. Decizia ar pune capăt războiului din Ucraina

De curând, președintele francez Emmanuel Macron a făcut o vizită în SUA, unde a discutat împreună cu președintele Joe Biden problemele de securitate cu care se confruntă Occidentul. Ulterior, liderul de la Elysse a ținut să precizeze care este condiția pe care statele NATO ar trebui să o ia în considerare pentru a-l aduce pe Vladimir Putin la masa negocierilor și a opri războiul

Președintele Emmanuel Macron, despre condiția în care Putin ar reveni la masa negocierilor

Vizita lui Emmanuel Macron în Statele Unite a întărit ideea că Occidentul continuă să se preocupe de oprirea războiului și asigurarea securității în regiune. În urma discuțiilor purtate de către liderul francez și omologul său, Joe Biden, Macron a ținut sa precizeze care este condiția care l-ar atrage pe Vladimir Putin la masa negocierilor de pace.

Amintim că liderul rus a susținut că țara sa a fost nevoită să invadeze Ucraina pe fondul presiunilor venite din SUA, care încearcă să se extindă cât mai mult, până la granita Rusiei. Recent, liderii din Europa și din SUA au analizat solicitarea lui Putin, astfel că asigurarea securității Rusiei în fața NATO ar reface scenariul războiului.

„Ceea ce am discutat cu președintele Biden este arhitectura de securitate în care vrem să trăim mâine. Adică, unul dintre punctele esențiale, ceea ce, de altfel, președintele Putin a spus întotdeauna, este teama că NATO va bate la porțile sale, este desfășurarea de arme care poate amenința Rusia.

Acest subiect ar fi una dintre temele păcii. Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce avem de făcut, cum să ne protejăm aliații și statele membre (n.r. – ale NATO), dând Rusiei garanții pentru propria sa securitate, pentru a se întoarce la masa negocerilor”, a declarat Emmanuel Macron, după întâlnirea cu Joe Biden, potrivit EuroNews.com.

Citește și Rusia, răspuns ferm la „atacurile provocatoare ale Kievului”. Olaf Scholz a inițiat o convorbire telefonică cu Vladimir Putin!

Emmanuel Macron anunta un fond de 100 de milioane de euro pentru Ucraina. Banii sunt pentru achizitionarea de echipamente militare
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, criticat după ce a propus ca Rusia să primească garanţii de securitate pentru a pune capăt războiului

Declarația președintelui francez, potrivit căreia Occidentul ar trebui să analizeze modul în care abordează nevoia Rusiei de garanții de securitate pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a atras critici dure din anumite părți, respingând opțiunea de a face concesii Kremlinului după aproape 10 luni de război.

Persoane precum fostul ministru lituanian al Apărării și afacerilor externe, Linas Linkevicius, au denunțat ideea că ar trebui făcute concesii Kremlinului.

„Rusia are toate garanțiile de securitate dacă nu își atacă, anexează sau ocupă vecinii”, a declarat Linkevicius pe Twitter.

„Cineva doreşte să ofere garanţii de securitate unui stat terorist şi ucigaş?”, a scris pe Twitter și secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov.

„În loc de Nuremberg – să semnăm un acord şi să ne strângem mâna?”, a adăugat acesta, sugerând astfel crearea unui tribunal care să judece responsabilii ruşi la fel cum au fost judecaţi naziştii după al Doilea Război Mondial.

Atât Rusia, cât și SUA au declarat în această săptămână că sunt deschise la discuții de principiu, deși președintele Joe Biden a declarat că va discuta cu Putin doar dacă șeful de la Kremlin se va arăta interesat să pună capăt războiului. Ucraina spune că negocierile sunt posibile doar dacă Rusia încetează să mai atace și își retrage trupele.

Citește și Scumpirea pe care Rusia nu credea că o va trăi vreodată. Prețurile au început să crească și pentru oamenii de rând!

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...