Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. ”Lua fete de la discoteca din sat”

Cristian Cojocaru 03.12.2020, 11:40
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. ”Lua fete de la discoteca din sat”

Nu mai este surprinzător că în clasa politică sunt foarte multe persoane care au fost ”premiate” cu dosare penale pentru ”contribuțiile”  aduse poporului român. De această dată, ca surpinderea să fie mai mare, există și un condamnat la proxenetism, candidat la alegerile parlamentare.

Un condamnat pentru proxenetism candidează la alegerile parlamentare

Peste trei zile vor avea loc alegerile parlamentare. Partidele se pregătesc cu diferiți candidați să ocupe posturile din Parlament. Din partea PMP din Buzău, există și un condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Acest lucru a fost anunțat de către Emanuel Ungureanu, candidat al USR la Camera Deputaților. Același Ungureanu vine cu detalii despre respectivul candidat, Gheorghe Micleru pe numele lui.

„Da, a fost condamnat pentru proxenetism. Este un domn care a dat și comandă în aceste zile să se taie lemne din albia unui râu ca să se dea mită electorală pentru un candidat pe nume Mocanu. A schimbat vreo patru partide într-un an. Puteți verifica cu domnul Orban, pentru că în aranjamentul PNL – PMP acest domn semianalfabet, din partidul securistului ‘Petrov’, a ajuns – atenție – consilier al unui secretar de stat la Ministerul Culturii. Pe domnul primar îl cheamă Micleru, este o catastrofă pur și simplu. Gura Teghii se numește comuna de unde este acest domn. Nu e vorba despre o acuzație de proxenetism, vorbim despre o condamnare penală definitivă în anul 2010. El lua fete de la discoteca din sat și le transforma în carne vie. Acest domn este în partidul lui Băsescu”, a spus Emanuel Ungureanu, candidat USR la Camera Deputaților, potrivit antena3.ro .

Din partea PNL, Costel Barbu zis și Bitanu, este candidat pentru Camera Deputaților. Influent în guvernul Orban, Barbu are două condamnări până la momentul actual. Una este la închisoare cu suspendare iar cealaltă este pentru incompatibilitate. Lista de Olt vine și ea cu un candidat pentru Senat, de asemenea cu iz penal. Numele Liviu Voiculescu apare pe listă, persoană politică ce apare ca inculpat într-un dosar penal și acuzat de aderare la un grup infracțional, conflict de interese și organizarea ilegală de jocuri de noroc. Un al treilea candidat, de această dată din Prahova, este Mircea Roșca, un fost deputat condamnat într-un dosar de corupție și fiind acuzat de trafic de influență, în primă instanță.

USR - Inițiatorii proiectului care a rămas pierdut undeva prin sertarele politicienilor ”fără penali în funcții publice”
USR – Inițiatorii proiectului care a rămas pierdut undeva prin sertarele politicienilor ”fără penali în funcții publice”

Mai multe partide, mai mulți candidați cu probleme penale

Printre candidații la alegerile parlamentare se numără condamnați la închisoare, politicieni incompatibili sau inculpați în diferite dosare penale. Deși liderii partidelor afirmau că nu mai susțin oamenii care au avut probleme cu legea, pe liste apar nume care nu se conformează cu declarațiile acestora. Așadar, fiecare partid are cel puțin un personaj de acest gen, candidat la alegerile din 6 decembrie.

„În România sunt patru milioane de dosare penale. Nu ştiu câte am eu sau aveţi dumneavoastră. O să venim cu precizări. Nu o să fie candidaţi cu probleme penale pe listele PSD. Totuşi, există prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

PSD vin și ei cu propuneri diversificate din punct de vedere penal. Astfel, aceștia îl susțin pe Eugen Bejinariu, DNA cerând în 2017 ridicarea imunității pentru începerea urmăririi penale în cadrul dosarului Microsoft. Tot din partea PSD, alți doi foști miniștri se regăsesc pe liste și anume Florian Bodog, respectiv Răzvan Cuc. Aceștia sunt urmăriți în mai multe dosare penale aflate încă în curs de cercetare la DNA.

Partidul lui Victor Ponta, vine și el cu propuneri interesante. Astfel, Marian Neacșu, din partea partidului Pro România, a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. O altă propunere din partea aceluiași partid este Cosmin Necula, pentru Senat. Deși acesta a pledat nevinovat, a fost trimis în judecată de către cei de la DNA fiind acuzat de abuz în serviciu și prejudicii de peste 500.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe