Concluzia la care au ajuns doi tineri maghiari după o vizită în România. „Habar nu am a cui a fost Transilvania, dar m-am înșelat în privința românilor”

Mihnea Tălău 28.03.2023, 21:27
Concluzia la care au ajuns doi tineri maghiari după o vizită în România. „Habar nu am a cui a fost Transilvania, dar m-am înșelat în privința românilor”

După o vizită în România, doi cetățeni unguri spun că au trăit o experiență total pozitivă. Aceștia au declarat că nu știu a cui a fost Transilvania, dar că s-au înșelat în privința românilor.

”Habar nu am a cui a fost Transilvania, dar ştiu că m-am înşelat în privinţa românilor”

Zslot, un tânăr din Ungaria a efectuat în urmă cu doi ani o vizită în România. Cu toate că l-a început a fost sceptic, iar mulți i-au recomandat să se gândească bine înainte de o astfel de vacanță, experiența sa a fost una cu adevărat plăcută.

El a povestit tuturor nu numai că s-a simțit bine în România ci a reușit să își facă și prieteni. A intrat în România prin zona Timișoarei, iar mai apoi a stat câteva zile la doi prieteni maghiari. Cetățeanul ungur a ajuns ulterior la Cluj, unde s-a bucurat de o atmosferă extrem de plăcută, scrie Fanatik.ro.

La Timișoara, tânărul maghiar s-a împrietenit cu doi români, Laura și George. Pentru el, cei doi au fost extrem de serioși, dar și simpatici.  Orașul Timișoara l-a impresionat cu arhitectura sa.

”Timişoara e un oraş frumos, are arhitectură foarte asemănătoare cu oraşele de la noi din Ungaria. Şi oamenii seamănă, iar în Timişoara sunt foarte mulţi maghiari. Dar aş vorbi în primul rând despre românii pe care i-am cunoscut. Oameni serioşi, simpatici şi foarte de treabă.

Prin Ungaria se mai vorbeşte de Transilvania mare care include şi Timişoara şi care ar fi fost maghiară, dar înţeleg că şi în România se discută acest subiect. Ei bine, habar nu am a cui a fost Transilvania, dar ştiu că m-am înşelat în privinţa românilor. Majoritatea sunt oameni de treabă”, a spus el.

De la Timișoara acesta s-a deplasat la Cluj, unde a cunoscut o tânără maghiară care i-a fost ghid în zonă. Și arhitectura de acolo l-a impresionat plăcut. Aici, Zslot a cunoscut alți doi români ”simpatici”, care l-au făcut să se simtă foarte bine.

Metoda gasita de un clujean pentru a-și reduce factuura la curent

A recunoscut că unele păreri despre România sunt total greșite

Al doilea cetățean ungur sosit pe plaiurile mioritice se numește Daniel. Tânărul a vizitat țara noastră în urmă cu un an și a rămas la fel de impresionat. Mai ales că i s-a spus că România și Rusia ”nu sunt țări de vizitat”.

El a povestit că a avut ocazia să cunoască oameni cu un ”suflet frumos”. Nimeni nu l-a privit ”urât” pentru faptul că era maghiar. A rămas încântat în urma vizitelor la Cluj și Oradea și a recunoscut că unele păreri despre România sunt total greșite.

Pentru că i-a plăcut, Daniel a revenit în România, alegând de această dată orașele București și Târgu Mureș, care l-au impresionat plăcut. El spune că va reveni în țara noastră, impresionat de frumuseți, pentru a cunoaște și alte zone.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...