Concedieri în masă pentru o mare companie. 32.000 de angajaţi vor fi dați afară în prima jumătate a anului 2021

Mihai Roșoiu 26.11.2020, 14:22
Concedieri în masă pentru o mare companie. 32.000 de angajaţi vor fi dați afară în prima jumătate a anului 2021

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume. Multe companii au tras obloanele, altele au funcționat în regim de avarie, iar altele au pus pe liber angajații. Concedieri în masă pentru o mare companie. 32.000 de angajaţi vor fi dați afară în prima jumătate a anului 2021. Asta au anunțat șefii societății în urmă cu puțin timp.

Compania a făcut acest anunţ într-un document depus la Comisia americană pentru bursă şi valori mobileare (SEC). Viitorul se anunță crunt pentru mai multe societăți importante.

Concedieri în masă pentru o mare companie. 32.000 de angajaţi vor fi dați afară

Vorbim despre una dintre cele mai cunoscute și apreciate companii ale planetei. Walt Disney Co. a anunțat că trebuie să renunțe la serviciile a 32.000 de angajați ai parcurilor de distracție pe care le deține. În primă fază, board-ul colosului american anunțase că 28.000 de persoane vor fi concediate în prima parte a anului 2021. Ulterior, cifrele s-au modificat și încă 4000 de suflete au fost adîugate pe listele de concedieri.

Concedieri in masa pentru o mare companie
Concedieri in masa pentru o mare companie

Explicația celor de la Walt Disney Company este cât se poate de plauzibilă. Din cauza numărului redus de clienți, care s-au perindat în parcurile tematice, veniturile financiare din 2020 au fost mult mai mici decât în anii precedenți. Așa că decizia a fost nemiloasă. Zeci de mii de oameni au rămas fără locurile de muncă și lucrurile s-ar putea agrava în viitorul apropiat.

Disneyland-ul din Paris a fost închis

2020 a fost un an crunt pentru Compania Walt Disney. După ce statele Europei și Statele Unite ale Americii au introdus restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului, parcurile tematice nu au mai avut succes. Redeschiderea unora dintre francize nu a fost suficientă. Veniturile au fost mici, iar în unele cazuri, parcurile s-au închis din nou. Așa cum este cazul celui din Paris.

Parcurile tematice ale Disney din Florida şi cele din afara Statelor Unite au fost redeschise pe parcursul acestui an fără să aibă loc o creştere majoră a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar cu măsuri stricte de distanţare socială, testare şi purtarea măştilor de protecţie.

Concedieri în masă pentru o mare companie. 32.000 de angajaţi vor fi dați afară în prima jumătate a anului 2021, iar măsurile ar putea fi și mai dure în viitor. Nu există nicio certitudine că persoanele trimise în șomaj tehnic ar putea reveni la muncă în viitorul apropiat. În acest moment, parcurile tematice din Shanghai, Hong Kong şi Tokyo sunt deschise. Totuși, veniturile financiare ale Companiei Walt Disney au fost mult mai mici decât în trecut.

 

Urmăriți Impact.ro și pe