Comune fără canalizare, dar cu bazine de înot. Valoarea investiţiilor se ridică la două milioane de euro

Elena Avramescu 08.06.2021, 18:00
Comune fără canalizare, dar cu bazine de înot. Valoarea investiţiilor se ridică la două milioane de euro

Comune fără canalizare dar cu bazine de înot. Comunele mehedinţele Bâcleş şi Vânjuleţ vor fi cele care vor beneficia de aceste noi bazine de înot, cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). În plus, valoarea investiţiilor se ridică la două milioane de euro.

Comune fără canalizare, dar cu bazine de înot

Astfel, cele două comune din judeţul Mehedinţi unde se vor construi bazinele au aproximativ 2.000 de locuitori fiecare, iar numărul copiilor în prima localitate se ridică la 200, iar în cea de-a doua la 150. Proiecte beneficiază de finanţare din partea Companiei Naţionale de Investiţii. În comuna Bâcleş, primarul vrea ca bazinul de înot să fie folosit de elevi, dar şi de localnicii care vor să facă o baie în afara programului şcolarilor.

Bazinul de înot este un vis al meu… acest bazin de înot este făcut şi va fi folosit pentru cei 200 de elevi care învaţă la Şcoala Bâcleş, care să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică la bazin, să înveţe să înoate. Şi de ce nu, după programul de după-amiază, să fie deschis publicului, cu o intrare aferentă, să recuperăm din costurile de întreţinere, care din calculele noastre nu sunt foarte mari pentru că, pentru încălzirea apei pe timp de vară şi până toamna târziu, iarna, mergem mult pe panouri fotovoltaice pentru a consuma cât mai puţină energie electrică, a spus primarul Lucian Coandă pentru Gazeta de Sud.

Comune fara canalizare, dar cu bazine de inot
Comuna Bacles

Primarul a mai mărturisit faptul că locuitorii din comuna Bâcleş își doreau foarte să beneficieze de canalizare, şi nu un bazin de înot, dar promite că şi această problemă se va rezolva curând, tot cu ajutorul CNI.

E vorba de un bazin de înot semiolimpic, adică nu este la standardele de 25 m lăţime pe 50. E la jumătate, de 12 pe 25. E un bazin de înot care, cu siguranţă, va fi necesar pentru elevii şi pentru cetăţenii comunei. Compania Naţională de Investiţii are nişte proiecte tip pentru bazinele de înot. Acest proiect tip, luându-l în cadrul comunei noastre, nu se putea încadra pentru că soluţie de încălzire acolo era dată gazul. Gazul la noi încă nu a ajuns şi atunci, prin multe discuţii cu doamna director de la Compania Naţională, cu specialiştii, mi s-a permis să realizez un SF (studiu de fezabilitate) aşa cum mi-am închipuit eu împreună cu proiectanţii că poate să arate bazinul. Marea majoritate a curentului electric este produs de aceste panouri fotovoltaice. Iarna, apa se va încălzi cu o centrală pe lemne şi peleţi, ca să facă faţă cererii, a mai spus Lucian Coandă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...