Compot de mere pentru iarnă. Rețeta care îți cucerește invitații

Rădulescu Valentin 28.09.2020, 19:24
Compot de mere pentru iarnă. Rețeta care îți cucerește invitații

Mulți români își doresc o rețetă de compot de mere care să le amintească de gustul dulce al copilăriei. De aceea am venit cu această rețetă de compot care poate să fie servit alături de cei dragi în zilele friguroase. De asemenea, acest compot de mere îi va cuceri cu siguranță pe invitații voștri.

Rețetă pentru compotul de mere

Pentru a a face un compot de mere excepțional pentru la iarnă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de mere, 300 g de zahăr, 1 baton de scorțișoară și 1 litru de apă. Merele pot să fie mai acrișoare sau mai puțin coapte, dacă vreți să obțineți contrastul dintre siropul dulce și mărul acrișor.

Primul pas foarte important pentru a face compotul este să spălați foarte bine merele înainte. După ce terminați, folosiți un curățător de legume pentru a tăia coaja, astfel aceasta se va tăia mult mai subțire. Merele se taie apoi în bucățele mici și se pun imediat în apă împreună cu zahărul și scorțișoara. Toate acestea se lasă la fiert la foc mic, iar dacă credeți că mai este nevoie de zahăr, puteți gusta înainte.

Compot de mere pentru iarnă. Rețeta care îți cucerește invitații
Compot de mere pentru iarnă. Rețeta care îți cucerește invitații

Cât timp se lasă la fiert?

Împreună cu ingredientele, merele se lasă la fiert aproximativ 15 minute. Când observați să acestea sunt moi, înseamnă că este gata. Totodată, timpul de fierbere variază în funcție de soiul merelor, deci cel mai bine este să gustați înainte.

Dacă nu vă place compotul prea condimentat, atunci puteți să înlocuiți batonul de scorțișoară cu praful de scorțișoară, iar mai apoi adăugați cât credeți că este suficient.

După ce timpul de fierbere s-a scurs, acesta se lasă la răcit. De asemenea, dacă vreți să îl aveți pentru la iarnă, puteți să îl puneți în borcane, iar mai apoi este necesar să le închideți ermetic și să le sterilizați. Este bine însă dacă puteți să adăugați și puțin conservant.

Urmăriți Impact.ro și pe