Competiția garsonierelor minuscule continuă. Anunțul de închiriere care a stârnit reacții pe internet. „La închisoare am avut mai mult loc”

Ana Anitoiu 01.10.2022, 21:04
Competiția garsonierelor minuscule continuă. Anunțul de închiriere care a stârnit reacții pe internet. „La închisoare am avut mai mult loc”

Competiția garsonierelor minuscule continuă. Un nou anunț de închiriere a stârnit reacții pe internet. O persoană a anunțat că oferă în chirie o locuință cu o suprafață totală de 11 metri pătrați, la o sumă considerabilă.

La ce preț poate fi închiriată garsoniera minusculă

Garsoniera minusculă, cu o suprafață de aproximativ 11 metri pătrați, se află în Cluj-Napoca și este oferită în chirie pentru suma de 1.150 de lei, echivalentă cu 230 de euro. Internauții au comentat că locuința este cât o debara.

Anunțul de închiriere a fost făcut pe grupul de Facebook Piața de Cluj, cea mai scumpă piață imobiliară din România. Proprietarul a precizat că printre avantajele acestei garsoniere se numără faptul că se află într-o zonă liniștită.

„Închiriez garsonieră de 11,4 mp, ideală pentru un student datorită cheltuielilor mici la întreținere. Este situată într-o zonă foarte bună și liniștită, mai exact pe strada Gruia nr. 28, cu baie proprie.

Se află la 5 min de mers pe jos de centrul orașului și în apropierea facultăților de pe strada Horea, iar supermarket-urile și stația de autobuz sunt la 100 m, recent renovată!!! Este dotată cu: frigider, tv, mașină de spălat haine, cuptor cu microunde și plită electrică. Se poate ocupa de la 1 octombrie”, este anunțul citat.

Produsul Lidl care iti umple buzunarele cu bani. Se dau 3.000 de euro
Bancnote euro. Foto: unsplash.com

Internauții s-au întrecut în ironii pe rețeaua socială. „Ce s-a ținut acolo, cucuruz?”, a întrebat unul dintre ei. „La închisoare am avut mai mult loc”, a scris o altă persoană. „Să închiriezi o debara cu 1.150 de lei și să zici că ai cheltuieli mici. Poi, boss, chiria e mare!”, a adăugat altcineva.

Cluj-Napoca, orașul cu cele mai mari chirii din țară

Conform celei mai recente analize a pieței chiriilor realizată de site-ul imobiliare.ro, Cluj-Napoca este orașul cu cele mai mari prețuri medii cerute pentru chirii. Sumele pretinse de proprietari depășesc Bucureștiul la costurile pentru închirierea apartamentelor cu una și două camere.

În Capitală, suma cerută pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 283 de euro în august 2022. Prețul a crescut cu 8%, de la nivelul de 260 de euro pe lună consemnat în perioada similară din 2021. În Cluj-Napoca, suma medie necesară pentru închirierea unei garsoniere a crescut considerabil în ultimul an, ajungând în prezent la 300 de euro pe lună, față de 250 de euro cât era în august 2021.

Recent, un alt anunț a atras ironiile internauților. Acesta se referea la închirierea unei o camere de trecere într-un apartament dintr-un cartier al municipiului Cluj-Napoca. În urmă cu ceva timp, o altă garsonieră minusculă din acest oraș a devenit celebră, după ce a fost oferită spre închiriere, la prețul de 180 de euro pe lună. Ulterior, după notorietatea căpătată, proprietarul a decis să o vândă, la prețul de 37.499 de euro, adică de aproximativ 3.409 euro pe metrul pătrat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...