Compensarea medicamentelor de până la 90% pentru anumite categorii de pensionari pe agenda ședinței de Guvern

Gabriela del Pupo 28.12.2021, 09:53
Compensarea medicamentelor de până la 90% pentru anumite categorii de pensionari pe agenda ședinței de Guvern

Ședința de Guvern de azi aduce vești bune pentru anumite categorii de pensionari care vor beneficia de compensarea prețurilor la medicamente cu 90%. Mai exact pragul de la care se acorda acestă compensare se mărește de la 1.299 de lei pe lună la 1.420 de lei pe lună. Măsura va fi aplicată de la 1 ianuarie și vine în contextul în care tot de la această dată se vor aplica și măriri de pensii.

Guvernul mărește pragul de la care pensionarii beneficiază de compensarea medicamentelor

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de astăzi un proiect de hotărâre care prevede că, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor.

Proiectul de Hotarâre de Guvern vine în completarea măsurii majorării pensiei minime, a punctului de pensie, dar și un ajutor pentru cei cu pensii mai mici de 1.600 de lei.

Poșta Română, anunţ despre pensii şi alocaţii. Când se vor plăti în luna decembrie

Ce se mai discută azi în Ședința de Guvern

Guvernul mai discută și un proiect de hotărâre privind normele metodologice de aplicare a unui Program-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

De asemenea în contextul prelungirii pandemiei aeroporturile din România, care se află în subordinea Consiliilor Județene, vor beneficia de un ajutor de la stat pentru a depăși această perioadă în care activitatea a fost restrânsă sau oprită.

Pentru aeroporturile regionale cu un trafic între 200.000 și 3.000.000 pasageri pe an bugetul maxim alocat este de 42.544.000 lei, iar pentru cele cu un trafic situat sub 200.000 pasageri pe an bugetul maxim este de 41.494.000 lei.

Un alt proiect vizează modificarea art. 13 din Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor destinate promovării producției și distribuției de energie termică în sistem centralizat, din surse regenerabile mai puțin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1037/2020.

Alte proiecte prevăd suplimentarea posturilor de angajați la stat atât în ministere cât și în administrațiile locale.

De asemenea „Ansamblului istoric Mina Petrila” va trece din patrimoniul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. către Consiliul Județean Hunedoara.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...