Compania Facebook își va schimba numele. Mark Zuckerberg a dezvăluit ce planuri are. ”Știu că unii oameni vor spune că nu este momentul”

Ana Anitoiu 28.10.2021, 23:40
Compania Facebook își va schimba numele. Mark Zuckerberg a dezvăluit ce planuri are. ”Știu că unii oameni vor spune că nu este momentul”

Compania Facebook își schimbă numele. Cofondatorul Mark Zuckerberg a făcut anunțul joi și a explicat de ce a luat această hotărâre. Programatorul a explicat ce noi planuri are pentru utilizatorii rețelelor de socializare.

Cum se va numi compania Facebook. Explicația schimbării, dată de Mark Zuckerberg

În timp ce platforma de socializare Facebook se va numi în continuare astfel, compania-mamă, ce deține și Instagram și Whatsapp, își schimbă numele în Meta și adoptă un nou logo, ce seamănă cu simbolul matematic pentru infinit.

Schimbarea este parte dintr-un proces de rebranding, după ce Facebook a fost ținta unor critici intense în ultima vreme. Mark Zuckerberg a explicat de ce consideră că este necesar noul nume al companiei – Meta.

”În prezent suntem văzuți ca o companie de social media, dar noi în esență suntem o companie care dezvoltă tehnologii cu scopul de a conecta oamenii între ei, iar metaverse (noul său proiect, n.r.) este următorul pas, la fel cum au fost rețelele de socializare atunci când am început. De acum încolo, vom fi în primul rând metavers. Nu Facebook în primul rând

Știu că unii oameni vor spune că nu este momentul să ne concentrăm asupra viitorului și vor să sublinieze ca există probleme importante la care să lucrăm în prezent. Vor exista întotdeauna.

Deci, pentru mulți oameni, nu sunt sigur că va fi vreodată un moment bun pentru a se concentra asupra viitorului. Dar știu și că sunteți mulți dintre voi care simțiți la fel ca mine,” a adăugat. Trăim pentru ceea ce construim. Și în timp ce facem greșeli, continuăm să învățăm, să construim și să mergem înainte”, a spus CEO-ul companiei Meta, Mark Zuckerberg.

Compania Facebook isi va schimba numele. Mark Zuckerberg a dezvaluit ce planuri are
Mark Zuckerberg, prezentand noua denumire si noul logo

Cât despre alegerea noului nume al companiei, Mark Zuckerberg s-a inspirat din cuvântul grecesc ”meta” ce înseamnă ”dincolo”. Cofondatorul Facebook a spus că pentru el, această denumire simbolizează faptul că întotdeauna sunt multe lucruri de construit.

La ce nou proiect lucrează Mark Zuckerberg. ”Mulți dintre noi vom crea și locui în lumi la fel de convingătoare ca aceasta”

Noul proiect al lui Mark Zuckerberg, ”metaverse”, se referă la crearea unei lumi online în care oamenii să poată comunica, lucra și juca într-un mediu virtual, adesea folosind dispozitive de realitate virtuală (VR).

Într-o prezentare a ”metaversului”, Mark Zuckerberg a arătat cum, printre altele, un avatar al lui poate face scufundări virtuale alături de doi prieteni. Un alt exemplu este că utilizatorii își vor putea trimite hologramele la concerte la care prietenii lor participă în realitate.

”Începem să vedem o mulțime de aceste tehnologii punându-se cap la cap în următorii cinci sau zece ani. Multe dintre acestea vor fi mainstream și mulți dintre noi vom crea și locui în lumi care sunt la fel de detaliate și convingătoare ca acesta, în fiecare zi”, a mai spus Mark Zuckerberg.

Recent, compania Facebook, redenumită Meta, a anunțat că va angaja 10.000 de persoane în Europa pentru a dezvolta conceptul de ”metaverse” pe care l-a prezentat Mark Zuckerberg.

Schimbarea numelui companiei Facebook în Meta vine și în contextul în care o fostă angajată a acuzat-o că pune profitul mai presus de siguranța oamenilor. În plus, au fost dezvăluite numeroase documente ce arată cum compania era conștientă că a iscat polarizare în multe țări, a înlesnit dezinformarea și nu a reușit să pună capăt violenței de limbaj ce s-a încheiat cu atacarea Capitoliului, la 6 ianuarie.

Urmăriți Impact.ro și pe