Comoara naziştilor, la un pas de a fi descoperită. O pagină de jurnal a unui ofiţer SS spulberă misterul

Ana Ionescu 10.05.2021, 10:47
Comoara naziştilor, la un pas de a fi descoperită. O pagină de jurnal a unui ofiţer SS spulberă misterul

Fundaţia Podul Silezian a început săpăturile la un palat din secolul XVIII din satul polonez Minkowskie în căutarea comorii naziştilor, mai exact cele 10 tone de aur furate de ofiţerul miliţiei naziste Heinrich Himmler, mâna dreaptă a lui Hitler.

Cum a fost descoperită comoara. Ce a făcut un ofiţer SPP

Un ofiţer SPP de la palat ar fi elucidat misterul comorii naziştilor. Vânătorii de comori de la Fundaţia Podul Silezian au descoperit un jurnal lăsat de un ofiţer SPP iubitei sale care locuia la palat, dar şi o hartă de la moştenitorii ofiţerilor forţei paramilitare naziste, aparţinând unei loje masonice veche de 1000 de ani.
Fundaţia a demarat deja căutările pe locul unei oranjerii din curtea de 14 hectare palatului şi vor căuta atent în fiecare strat al pământului pentru a descoperi comoara.

„Ştim că suntem în locul potrivit pentru că fundaţia a stat de vorbă cu Inge înainte de a muri şi ea ne-a îndrumat să căutăm aici. Vom săpa la o adâncime de cinci metri. Locul a fost sigilat de specialişti acum 75 de ani, astfel că acum avem nevoie de experţi să-l descopere”, a explicat Roman Furmaniak de la Fundaţia Podul Silezian. În scrisoarea sa către cea care avea să-i devină iubită, ofiţerul miliţiei naziste von Stein scrie: „Draga mea Inge, îmi voi împlini sarcina,cu voia Domnului.Unele transporturi au ajuns cu bine. Îţi încredinţez cele 48 de cufere grele ale Reichsbank (banca centrală), ca şi pe cele ale familiei. Eşti singura care ştie unde sunt. Fie ca Domnul să te ajute, şi pe mine, de asemenea, să-mi îndeplinesc misiunea”.

Comoara nazistilor, la un pas de a fi descoperita
Comoara nazistilor, la un pas de a fi descoperita

48 de cufere au fost ascunse. 11 ascunzători în total

În urma săpăturilor făcute, fundaţia a găsit deja câteva elemente importante, printre care o baionetă germană din al Doilea Război Mondial în jurul casei unde a locuit Inge.

“Am aflat de la loja Quedlinberg că Inge deţinea o baionetă şi două arme. Le-a ascuns pentru că dacă ar fi fost descoperite de ruşi în posesia ei ar fi dat de bucluc”, a precizat Furmaniak.

Conform informţiilor, aceasta ar fi doar una dintre cele 11 ascunzători din Silezia Inferioară (teritoriu german atunci) în care naziştii ar fi îngropat comori furate, potrivit jurnalului lăsat de ofiţerul SPP:

„O ascunzătoare a fost săpată în oranjerie, un adăpost sigur pentru cuferele şi lăzile livrate. 48 de cufere în stare bună au fost ascunse, bine mascate cu pământ şi înverzite cu plante. Providenţa să vegheze asupra noastră”.

De asemenea, există speculaţii ca aurul de la Breslau, unul dintre cele mai bogate oraşe ale celui de-al Treilea Reich, dispărut de la poliţia din apropiere de Wrocław şi n-a mai fost găsit, s-ar afla în aceste cufere.