Comisia Europeană vrea relaxarea restricțiilor. Turiştii ar putea călători mai uşor în Europa

Nicu Stan 05.05.2021, 08:45
Comisia Europeană vrea relaxarea restricțiilor. Turiştii ar putea călători mai uşor în Europa

Comisia Europeană vrea relaxarea restricțiilor. Turiştii ar putea călători mai uşor în Europa în vara aceasta. Care sunt condițiile, citiți în articolul de mai jos.

CE vrea relaxarea restricțiilor în UE, pentru ca turiștii să poată circula mai ușor în statele membre

Comisia Europeană cere relaxarea restricțiilor, astfel încât turiştii să poată călători mai ușor în Europa. Comisia Europeană cere relaxarea restricțiilor de călătorie în cele 27 de state membre.

Pentru turiștii din afara Uniunii Europene, Comisia Europeană spune că țările membre ar trebui să permită accesul celor care au fost vaccinați cu un ser aprobat în Europa.

CE vrea ca turistii sa circule mai usor in UE
CE vrea ca turistii sa circule mai usor in UE

Vaccinarea avansată face ca tot mai multe țări să relaxeze restricțiile

”Propunem să li se permită intrarea în Uniunea Europeană. Nu doar a persoanelor care vin din țări cu o situație epidemiologică bună, ci și a persoanelor care au primit ultima doză a unui vaccin recomandat de UE”, a declarat Adalbert Jahnz, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Campania de vaccinare a avansat, iar mai multe state încep să revină la normalitate. Spre exemplu, în Grecia s-au redeschis restaurantele și cafenelele, după ce timp de 6 luni au fost închise.

Ce se întâmplă în Franța

De asemenea, francezii nu mai au interdicție de a călători în interiorul țării, iar restaurantele și sălile de spectacole se vor deschide abia după 19 mai.

În Ungaria, restricțiile sunt eliminate ușor pentru cei care prezintă dovada că au fost vaccinați. De asemenea, Olanda a ridicat măsurile de carantină care generaseră un val de proteste în țară.

7 țări din lume beneficiază de un tratament preferențial

Măsurile propuse de Comisia Europeană urmează să fie implementate din iunie. Conform restricțiilor aflate în vigoare acum, șapte țări din lume beneficiază de un tratament preferențial din perspectiva intării în spațiul UE, printre acestea figurând Australia și Singapore.

Cetățenii acestor state pot veni în vacanța în oricare țară din UE sau pot călători aici din diverse alte motive non-esențiale. Aceștia pot intra în UE indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, însă sunt testați sau supuși carantinei la intrare.

UE caută mecanisme de intervenție în caz de urgență

“Comisia propune accesul liber în UE pentru motive non-esențiale nu doar a cetățenilor provenind din state cu situație epidemiologică bună, dar pentru toate persoanele imunizate complet cu un vaccin autorizat de UE”, se arată într-o declarație de presă.

Pentru a limita riscul de a importa cazuri de coronavirus și noi variante ale virusului, Comisia Europeană pune la dispoziția UE un nou mecanism de intervenție în caz de urgență. Acesta ar permite reimpunera restricțiilor atunci când situația sanitară se deteriorează. Propunerile urmează să fie dezbătute de statele membre, iar CE a mai informat că o altă prevedere ar putea fi introducerea condiției de reciprocitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI