Comercianții din piețe sunt disperați! A venit zăpada peste ei și se roagă să nu degere de frig. Condițiile sunt inumane

Mihai Roșoiu / 21.11.2020, 15:33
Comercianții din piețe sunt disperați! A venit zăpada peste ei și se roagă să nu degere de frig. Condițiile sunt inumane

Odată cu venirea iernii începe coșmarul pentru românii, care-și desfășoară activitatea în piețele din România. Mai exact în afara clădirilor care îi adăposteau. În urmă cu puțin timp, restricțiile impuse în perioada de pandemie i-au scos pe comercianți afară, iar anotimpul rece începe să-și facă simțită prezența tot mai mult. Comercianții din piețe sunt disperați. A venit zăpada peste ei și se roagă să nu degere de frig.

Comercianții din piețe sunt disperați! A venit zăpada

Decizia autorităților de a-i scoate pe comercianții care își desfășurau activitatea în piață în exterior, a părut o soluție ideală. Oamenii s-au bucurat că își pot face treaba și în continuare, însă nu au anticipat că lucrurile se vor schimba rapid. Vremea rece nu ține cont nici de pandemie, nici de dorințele oamenilor. Ninsoarea a venit în câteva dintre orașele României, iar pentru „piețari” o să fie din ce în ce mai greu să-și desfășoare activitatea.

Comerciantii din piete sunt disperati! A venit zapada peste ei
Comerciantii din piete sunt disperati! A venit zapada peste ei

În Brașov a nins toată dimineața, iar într-una dintre piețele din orașul de sub Tâmpa comercianții au fost prezenți la datorie pentru a vinde produsele. Într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la Mediafax, una dintre femeile aflate în piața din Brașov a vorbit despre aceste condiții inumane:

”Dacă trebuie să mă dezbrac o oră îmi trebuie să mă dezbrac, se şi vede. Astea sunt condiţiile, dar nu avem ce să facem. Acoperim cu ce găsim, pături, ca să ne gândim pentru ziua de mâine. Automat clientul când vine nu cumpără marfa îngheţată”, a transmis Luminița, una dintre persoanele care-și desfășoară activitatea în piață.

Oamenii din piețele din București au făcut un mare scandal

Vânzătorii din piețele acoperite sunt foarte supărați, după ce Guvernul a decis să le închidă, în cadrul noilor restricții adoptate pentru stoparea exploziei de noi cazuri de coronavirus. Oamenii spun că vor rămâne cu marfa nevândută și nu au nicio alternativă decât să stea să se uite cum își pierd banii.

”Ne-am gândit așa: toți din piață, care produc, să-i ducă marfa la ușă, să ne dea banii pe ea! E bine? E ok, da? Strângem toată marfa și i-o ducem la ușă. Să ne dea adresa că i-o ducem noi la ușă. Marfa noastră o să ajungă la gunoi și noi la furat! Că asta vor! În supermarket se duce omul și pune mâna de zece ori pe o roșie. Nu-i place, o lasă la loc. Nu mai este COVID? La mine nu are voie să pună mâna pe marfă, îl servesc eu pe client. Supermarketul va fi deschis și noi aruncăm marfa! Nu? La supermarket nu se închide! Dar piețele se închid, bineînțeles, că țăranul este prost și tace! Interesul care e de se închide piața? Că aici este un interes.”, spunea un comerciant.

Comercianții din piețe sunt disperați! A venit zăpada peste ei și se roagă să nu degere de frig. Condițiile sunt inumane, iar situația nu pare să se îmbunătățească în viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI