Combinația de alimente care ne face fericiți. Recomandarea unui nutriționist celebru

Ana Anitoiu 26.10.2020, 14:57
Combinația de alimente care ne face fericiți. Recomandarea unui nutriționist celebru

O combinație de alimente recomandată de un nutriționist celebru ne face fericiți. Aceasta reprezintă un truc simplu și la îndemână pentru a ne îmbunătăți dispoziția.

Ce combinație de alimente ne face fericiți

Medicul nutriționist Mihaela Bilic nu are sfaturi doar pentru menținerea siluetei sau pentru scăderea în greutate. Specialista a recomandat și un truc ce îmbunătățește starea de spirit numaidecât.

Nutriționistul Mihaela Bilic a atras atenția că acest truc nu se referă la persoanele care vor să scape de unele kilograme în plus. Însă, cei care vor pur și simplu să se simtă mai bine și să scape de stres pot apela la combinația de alimente ce ne face fericiți.

”De data asta nu mai vorbim despre un aliment, ci despre o combinație interesantă. Și nici despre calorii nu mai vorbim, pentru că pâinea cu brânză are efect antidepresiv – deci nu e important dacă îngrașă, ci rolul pe care-l are în inducerea stării de bine”, a explicat Mihaela Bilic.

Sandvis cu branza
Sandvis cu branza

Ce efect are combinația de pâine și brânză în corpul uman

Medicul nutriționist a explicat ce efect are, mai exact, combinația de pâine și brânză în corpul uman, și cum ajunge aceasta să aducă fericirea.

”În alimentele proteice există 2 aminoacizi, tirozină și triptofan, aflați în competiție. Cine ajunge primul la creier, ăla determină starea: tirozina are efect de agitație, de trezire, iar triptofanul liniștește, calmează. Carnea conține preponderent tirozină, iar brânza triptofan.

Metoda strategică pentru a crește accesul triptofan-ului în creier este asocierea dintre proteine și carbohidrați. Când mâncăm glucide/făinoase apare în sânge insulina, care ține tirozina în circulație și lasă cale liberă pentru triptofan.

Odată ajuns la nivel cerebral, el stimulează sinteza de serotonină- hormonul stării de bine. Chiar dacă brânza îngrașă, tăiați felia mai subțire și puneți lângă ea un colț de pâine… ca să fiți și fericiți”, a mai explicat Mihaela Bilic.

Vezi și: Mihaela Bilic, despre trucurile prin care să ne păstrăm imunitatea. Sunt elemente vitale în aceste vremuri tulburi

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit că s-a luptat tot timpul cu mâncarea, pentru a se putea menține în formă.

”Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, niciodată nu am putut mânca după pofta inimii. Nu am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori, și să nu punem kilograme în plus”, a spus Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a spus și cum arată dieta ce îi permite să își mențină silueta, dar și energia. În plus, ea a explicat de ce ciorba este un fel de mâncare recomandat. Detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...