Colegiul Medicilor București trage un semnal de alarmă privind creșterea cazurilor de COVID-19: Există o presiune foarte mare dată de numărul de solicitări venite pe parcursul a 24 de ore

Ana Anitoiu 08.02.2022, 16:42
Colegiul Medicilor București trage un semnal de alarmă privind creșterea cazurilor de COVID-19: Există o presiune foarte mare dată de numărul de solicitări venite pe parcursul a 24 de ore

Colegiul Medicilor București trage un semnal de alarmă privind creșterea numărului cazurilor de COVID-19. Reprezentanții acestuia au transmis că există o presiune foarte mare pe sistemul medical în contextul în care numeroși pacienți au nevoie de îngrijiri în cel de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus.

Colegiul Medicilor București: Numărul mare de cazuri poate însemna întârzieri

Conform Colegiului Medicilor București, există o presiune mare în primul rând pe medicii de familie şi pe cadrele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), dar și în spitalele din Capitală unde sunt tratați pacienţi infectați cu SARS-CoV-2.

În acest context, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Cătălina Poiană, a atras atenția că pot apărea uneori întârzieri în realizarea serviciului de asistenţă medicală, chiar dacă mulți dintre pacienți au forme ușoare sau medii de COVID-19.

„Pentru a face faţă acestei situaţii, cu toţii, pacienţi şi personal medical, trebuie să dăm dovadă de înţelegere şi respect reciproc”, a mai declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti.

„Oamenii au renunţat perioade de-a rândul la concedii de odihnă, la Sărbători, la timp petrecut cu familiile lor şi sunt alături de pacienţi, pentru a le oferi îngrijirea de care au atâta nevoie, dar acum se înregistrează foarte multe cazuri, ceea ce face ca medicii să lucreze iarăşi la nivel maxim, mai ales că se înregistrează îmbolnăviri sau situaţii de intrare în carantină şi în rândul cadrelor medicale, ceea ce duce la o presiune în plus pe cei apţi şi aflaţi de serviciu”, au adăugat reprezentanții Colegiului, într-un comunicat de presă.

Colegiul Medicilor Bucuresti trage un semnal de alarma privind cresterea cazurilor de COVID-19
Colegiul Medicilor Bucuresti, semnal de alarma

Record de incidență a cazurilor de COVID-19, în București

Acest mesaj al Colegiului Medicilor din București vine în ziua în care Capitala a înregistrat un nou record în privința ratei de infectare, de la începutul pandemiei de coronavirus. Rata a ajuns marți la 34,29 de cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Conform Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, în ultimele două săptămâni s-au efectuat 53.648 de solicitări, dintre care 16.007 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben, 13.367 au fost consultaţii de urgenţă la domiciliu, iar 24.274 recoltări de probe biologice pentru testul PCR.

„S-au luat măsuri de creştere a capacităţii de intervenţie în această perioadă prin detaşare de personal la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, de medici rezidenţi, medici şi asistenţi din reţeaua de medicină şcolară de la ASSMB, pompieri cu maşini de administraţie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, doctorul Alis Grasu.

Managerul a adăugat că se aduce zilnic personal suplimentar în regim de gardă, medici asistenţi şi ambulanţieri, astfel încât să crească numărul echipajelor de urgenţă şi să fie suplinit personalul aflat in izolare sau carantină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...