Codul secret folosit de regina Elisabeta în întâlnirile private. Ce accesoriu folosea pentru a se salva din situațiile stânjenitoare

Stan Filon 13.09.2022, 11:35
Codul secret folosit de regina Elisabeta în întâlnirile private. Ce accesoriu folosea pentru a se salva din situațiile stânjenitoare

Regretata Regină Elisabeta a II-a avea un cod secret pe care îl folosea în timpul întâlnirilor private! Dezvăluirea a fost făcută de istoricul regal Hugo Vickers. Monarhul avea câteodată nevoie de ajutor, iar pentru asta folosea un cod secret prin care solicita intervenția de urgență a angajaților săi. Doar aceștia știau să citească semnalele transmise de Regina Elisabeta și acționau fără să stea pe gânduri.

Codul secret folosit de regina Elisabeta în întâlnirile private

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. A murit înconjurată de cei dragi, la palatul Balmoral, pe care l-a iubit mereu pentru clipele frumoase petrecute acolo, alături de familia sa. Puțini oameni știau, dar Regina Elisabeta avea un cod secret.

Monarhul folosea acest cod secret în timpul întâlnirilor private la care lua parte. Dacă întâlnirea nu era tocmai pe placul Reginei, aceasta transmitea semnale puternice angajatelor sale, care aveau misiunea de a o salva din acea întâlnire plictisitoare. Dar cum făcea asta, mai exact, fără ca persoanele cu care discuta să observe? Ei bine, istoricul regal Hugo Vickers a făcut totul public.

Codul secret folosit de regina Elisabeta in intalnirile private
Codul secret folosit de regina Elisabeta in intalnirile private

„Vrea să fie salvată”

„Dacă regina își pune geanta pe masă la cină, înseamnă că dorește ca evenimentul să se încheie în următoarele cinci minute”, a adăugat Telegraph. „Dacă își pune geanta pe podea, arată că nu-i place conversația și că vrea să fie salvată de doamna ei de serviciu”, spunea istoricul respectiv.

Multe doamne și-ar fi dorit să poarte genți ca ale Reginei, însă acest lucru nu era posibil, deoarece gențile sale erau făcute pe comandă. Era deseori văzută purtând geanta ei din piele neagră lacuită, cu mâner superior de Launer. A iubit această firmă și se presupune că ar fi avut peste 200 de modele.

Dar ce purta Regina în geantă? Ei bine, nu prea multe lucruri. Potrivit Glamour, geanta sa conținea o oglindă mică de mână, care a fost un cadou de nuntă de la Prințul Philip, un ruj, câteva pastile mentolate, pentru cazul în care trebuia să se apropie de publicul ei, un pix și o pereche de ochelari de citit. În ultimii ani, însă, Regina a purtat și un telefon mobil, pe care îl folosea destul de des pentru a vorbi cu nepoții săi. Nu se știe însă dacă era un smartphone. Câteodată, Regina Elisabeta mai avea în geantă o bancnotă de 5 sau 10 lire, pentru zilele în care mergea la biserică.

Cu toate acestea, Regina era pregătită pentru tot felul de situații de criză. Doamnele care o însoțeau mereu aveau întotdeauna asupra lor bani cash, o pereche suplimentară de mănuși și un ac și ață în cazul unei urgențe în materie de modă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...