Codul pentru telefon pe care doar specialiştii îl cunosc. Ce se întâmplă dacă tastezi 0* pe mobil

Stan Filon 16.02.2022, 11:51
Codul pentru telefon pe care doar specialiştii îl cunosc. Ce se întâmplă dacă tastezi 0* pe mobil

De multe ori rămânem șocați să vedem câte coduri secrete există pentru telefoanele noastre. Le putem vedea însă doar atunci când telefonul nostru se strică și ajungem cu el la service. Dar ce ar fi dacă am cunoaște și noi acele coduri secrete, care nu sunt trecute nicăieri în manualul de utilizare. Multe dintre aceste coduri ne-ar putea ajuta să îmbunătățim performanțele telefoanelor noastre sau poate chiar să le reparăm. Vezi mai jos cele mai importante coduri secrete.

Iată codul pentru telefon pe care doar specialiştii îl cunosc

De multe ori ne-am dori să cunoaștem coduri secrete ale telefoanelor, mai ales atunci când cumpărăm un telefon second-hand. Atunci ne-am dori să putem face mai mult decât să ne uităm la el, ci am dori să cunoaștem mai multe date. De exemplu, când a fost fabricat, câte ore s-a vorbit la el sau dacă ecranul și difuzoarele sale funcționează în parametri normali.

Ei bine, chiar putem face mai mult decât să ne uităm la telefon și, cel mult, să ne sunăm un prieten pentru a testa casca și microfonul. Pentru a vedea exact în ce stare se află cu adevărat ecranul, dar și difuzoarele telefonului nostru, este suficient să introducem un cod pe care nu mulți îl cunosc. Acesta este: *#0*#  și testează pe loc ecranul și difuzoarele unității, astfel încât să ne decidem și noi dacă cumpărăm sau nu telefonul respectiv.

Iata codul pentru telefon pe care doar specialistii il cunosc
Iata codul pentru telefon pe care doar specialistii il cunosc

Alte coduri secrete foarte utile

Multe dintre codurile secrete lucrează în profunzimea telefonului, iar utilizatorii ar putea pierde informații utile din telefon. Alte coduri resetează telefonul, iar atunci veți pierde totul din telefon, inclusiv poze. Așadar, nu este recomandat să ne jucăm pe telefon încercând diferite coduri. Dacă decideți, totuși, că aveți nevoie de un cod secret pentru a accesa meniuri ale telefonului, atunci poate vă ajută cele de mai jos.

#31#număr telefon – acest cod te ajută să îți ascunzi numărul atunci când suni pe cineva.
*#06# – arată IMEI (International Mobile Equipment Identity) – un cod unic al iPhone-ului tău, care e cerut în anumite cazuri, cum ar fi pierderea sau furtul telefonului.
*#30# – pornește/închide numărul de identificare.
*33*# – dezactivează apelurile efectuate. Pentru a opri această funcție, apasă #33*pin#
*3370# – activează codare EFR. Aceasta îmbunătățește calitatea comunicării, dar reduce viața bateriei. Apasă #3370# pentru a dezactiva această funcție.
*#5005*7672# – arată numărul unui centru service pentru furnizorul curent.
*3001#12345#* – oferă informația de semnal al telefonului în numere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...