Codul galben face prăpăd! Ce se întâmplă cu vremea în weekend, în zeci de județe

Diana Radu 15.08.2020, 10:15
Codul galben face prăpăd! Ce se întâmplă cu vremea în weekend, în zeci de județe

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru 15-16 august, iar potrivit acestora 33 de județe sunt avertizare cod galben de ploi, vijelii și grindină. Iată care sunt acestea!

Prognoza meteo pentru 15-16 august. ANM a emis cod galben

Meteorologii au emis o averizare cod galben de ploi, vijelii și grindină pentru 33 de județe, care intră în vigoare la ora 10:00 și este valabilă până duminică la aceeași oră. În acest interval vor fi perioade de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării, care se va manifesta prin ploi cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului vijelii și grindină.

Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Teleorman și Olt.

meteo, 15-16 august, cod galben
Prognoza meteo pentru 15-16 august. ANM a emis cod galben

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 -25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala sâmbătă pe arii restrânse și în sud-estul țării, iar duminică din nou în majoritatea regiunilor.

În regiunile sud-estice astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar ploile vor apăre în timpul nopții, însă vor fi de scurtă durată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 34 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade Celsius.

Bucureștenii vor avea parte de o vreme călduroasă cu cer variabil și înnorări accentuate în a doua parte a zilei și pe parcursul nopții, când își vor face apariția și ploile. Vântul va sufla slab și moderat și se va intensifica pe alocuri. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 17 și 19 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe