Codul bunelor maniere pentru femei. Care sunt cele mai importante aspecte din el

Emanuela Pană 04.06.2021, 18:59
Codul bunelor maniere pentru femei. Care sunt cele mai importante aspecte din el

Temenul de doamnă poartă o conotație de clasă și eleganță, însă a fi femeie nu înseamnă a fi neapărat și o lady. Pentru a fi o adevărată doamnă este necesar să-ți cultivi o educație aleasă și să cunoști elementele de bază ale bunelor maniere. Există reguli generale de etichetă, care funcționează tot timpul, însă există și altele specifice fiecărei situații. Mai multe detalii, în continuare.

Codul bunelor maniere pentru femei

Pentru a putea să ne comportăm civilizat și să trăim cu toții în armonie, avem nevoie de anumite reguli de bun simț după care să ne ghidăm cu toții. Trăim într-o societate în care, tocmai pentru că este neglijat, codul bunelor maniere a devenit mai important ca oricând. Să reținem că a te naște femeie nu te tranformă neapărat într-o lady. Există o mare diferență între genul unei persoane și rafinamentul, feminitatea și grația de care dă dovadă.

Este nevoie de multă muncă pentru a deveni o lady, întrucât, pentru a fi admirată, respectată și urmată, trebuie să dai dovadă de maniere impecabile și de un comportament ales. Mai mult, trebuie să îți dezvolți gustul pentru frumos, să ai un vocabular bogat, postura dreaptă ș.a.m.d. O lady se va diferenția între 100 de femei, pentru că ea va ști să se poarte indiferent de locul în care va merge.

O lady își dezvoltă de-a lungul timpului un mod organizat de a-și trăi viața. O adevărată lady este atentă la îngrijirea personală, la a se îmbrăca bine și la a învăța eticheta. Bineînțeles, acestea nu sunt suficiente fără o căldură sufletească și fără bunătatea cu care toți oamenii ar trebui întâmpinați pentru că, să nu uităm, manierele ce nu pornesc din inimă devin artificiale și neplăcute“, notează bunele-maniere.com.

Codul bunelor maniere de astăzi nu mai presupune un set de reguli inchiziționale, fiind mai degrabă compus din indicații care îți garantează un comportament corespunzător în orice situație. Află, în continuare, care este stilul și atitudinea care șlefuiesc o femeie și o transformă într-o lady și opune-te tendințelor actuale de defeminizare.

Citește și: Cele mai frumoase rochii de pe covorul roșu al premiilor Oscar 2021

Reguli pe care trebuie să le cunoască oricine

Codul bunelor maniere pentru femei reprezintă un set de reguli esențiale cu ajutorul cărora orice femeie va fi văzută ca o adevărată doamnă. Punându-le în practică, doamnele și domnișoarele vor fi remarcate și tratate cu mai mult respect oriunde s-ar afla.

Codul Bunelor Maniere - Reguli de bază despre cum să te comporți în societate ca o adevărată doamnă
Codul Bunelor Maniere – Reguli de bază despre cum să te comporți în societate ca o adevărată doamnă

Cuvântul „maniere“, provenit din limba franceză, înseamnă modul cuiva de a se comporta și prezenta în societate: comportare, ținută, politețe, amabilitate, bună-cuviință, etc.

Cu ani în urmă, Codul Bunelor Maniere era studiat atât în școli, cât și acasă, însă, din păcate, în prezent, tot mai puține femei țin cont de aceste reguli de conduită socială. Iată care sunt cele mai importante reguli de bune maniere pe care orice femeie ar fi bine să le cunoască:

 1. O femeia va saluta întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Totodată, bărbatul este cel care trebuie să salute primul. În momentul în care se întâlnesc două persoane de sex feminin, cea tânără va saluta întotdeauna prima.
 2. Femeia este cea care întinde mâna spre domn și nu invers, iar strângerea de mână nu trebuie să fie foarte puternică.
 3. Își organizează timpul și ajunge la timp la destinație.
 4. Este atentă la postura ei corectă (stă dreaptă).
 5. Dă dovadă de politețe spunând te rog și mulțumesc, este mereu drăguță și zâmbitoare.
 6. Își alege cu grijă cuvintele pe care le spune și nu înjură niciodată. Dacă se întâmplă să se enerveze, nu va jigni și nu va înjura.
 7. Dă dovadă de discreție, respectând personalitățile fiecărei persoane pe o întâlnește, indiferent că este simpatizată sau nu.
 8. Își respectă cuvântul dat și înțelegerile făcute. Nu spune că face ceva și nu face.
 9. Este corectă, dreaptă, responsabilă.Dacă i-a fost încredințat un secret știe să-l păstreze. O lady nu bârfește despre situații sau persoane.
 10. O lady nu va sta niciodată cu telefonul în mână la masă. Dacă trebuie să vorbească sau să trimită un mesaj important, se scuză de la masă și își rezolvă problema într-o altă încăpere.
 11. Nu dă numărul de telefon al prietenilor fără acordul lor. Nu se va prezenta niciodată la ușa cuiva fără să anunțe din timp.
 12. Dacă i se oferă să bea sau să mănânce ceva ce nu dorește, o lady va refuza elegant spunând „nu, mulțumesc“, fără să dea explicații.
 13. O adevărată doamnă nu fumează și nu mănâncă pe stradă.
 14. Nu se comportă inadecvat vârstei și înțelege importanța fiecărei etape din viață.
 15. O lady își acceptă cu seninătate vârsta și nu rămâne ancorată în trecut comportându-se la 50 de ani ca o adolescentă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI