Codrin Ștefănescu, noi informaţii despre Liviu Dragnea. „Sunt foarte îngrijorat”

Ioana Bucur, Mirabela Năstase 28.02.2021, 15:02

Liviu Dragnea le-a dat motive de îngrijorare apropiaților săi. Codrin Ștefănescu, cel care i-a fost mână dreptă în perioada în care a fost liderul social-democraților, a făcut dezvăluiri noi despre fostul politician, după o vizită la Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare.

Codrin Ștefănescu, noi informaţii despre Liviu Dragnea

Codrin Ștefănescu nu l-a abandonat nici acum pe fostul lider PSD, pe care îl vizitează de câte ori are ocazia la Penitenciarul Rahova, unde își execută condamnarea de trei ani și șase luni de închisoare. Sâmbătă, fostul „locotenent” a postat un mesaj pe Facebook, în care dezvăluie că este îngrijorat de soarta lui Dragnea.

„Ieri am fost în vizită la Liviu Dragnea! Sunt trist și foarte îngrijorat! Și ca o concluzie, voi posta un text asumat de unul dintre cei care îmi scriu în mod constant. Se numeste T.D. și sună așa: „Speranțele și voturile multor români se află într-o celulă din penitenciarul Rahova!’. Punct”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Când ar putea fi elibera Liviu Dragnea

Liviu Dragnea are șanse mari să iasă din închisoare în doar câteva luni Potrivit legislației actuale, în cazul pedepselor mai mici de zece ani, eliberarea condiționată poate fi dispusă după ce condamnatul a executat măcar două treimi din întreaga pedeapsă. Liviu Dragnea, fiind condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, ar putea deveni un om liber în vara acestui an, undeva în luna august. Dacă se va ține cont și de zilele câștigate în schimbul muncii prestate pe perioada detenției, termenul ar putea fi mult mai aproape.

Ce face Liviu Dragnea, de fapt, în închisoare
Liviu Dragnea. Inquam Photos / George Călin

„Cred că mă urăște”

Dezvăluiri noi despre Liviu Dragnea a făcut și fostul premier al României, Viorica Dăncilă, în cartea-interviu pe care a publicat-o. Este convinsă că fostul lider PSD este adevăratul motiv pentru care numele ei nu a apărut pe nicio listă a partidului la alegerile parlamentare din 2020. Viorica Dăncilă a dezvăluit ce face Liviu Dragnea, de fapt, în închisoare. Ea crede că fostul lider PSD o urăște și și-ar fi folosit influența pe care încă o mai are în partid pentru a se asigura că numele ei nu va fi inclus pe nicio listă cu candidați la alegerile parlamentare din anul 2020.

„Cred că mă urăște, altfel nu îmi explic de ce, în închisoare fiind, a dat telefoane la oameni prin județ pentru a nu mă pune pe liste la parlamentare”, spune Dăncilă.

Avocatul lui Liviu Dragnea a dezvăluit că fostul politician trece prin momente grele în spatele gratiilor și că i se încalcă în mod flagrant anumite drepturi.

„Domnul Dragnea trebuia să fie repus în dreptul de a munci în temeiul art. 78 din legea 254/2013 conform unei Sentinţe penale din 14 ianuarie 2021. E o încălcare flagrantă a drepturilor lui Dragnea şi o modalitate de a-l împiedica să-şi exercite drepturile. Dl. Dragnea a invocat imediat Ordinul Ministrului Sănătăţii 1819/27.10.2020 care dispune clar faptul că: “8. Pacientul pozitiv nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă”, a mai adăugat Flavia Teodosiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...