Cod Rutier 2019. Sancțiuni dure pentru șoferi, dacă sunt prinși cu acest dispozitiv banal la volan. Schimbări majore

bogdan 11.10.2019, 17:50
Cod Rutier 2019. Sancțiuni dure pentru șoferi, dacă sunt prinși cu acest dispozitiv banal la volan. Schimbări majore

Codul Rutier a fost înăsprit, iar șoferii riscă sancțiuni dure dacă sunt prinși că încalcă noile reguli în circulație! Schimbările majore în trafic vor intra în vigoare, mâine, 12 octombrie, și îi pedepsește aspru pe cei care le încalcă. Astfel, conducătorii auto vor fi taxați de polițiști dacă sunt prinși cu telefonul mobil la volan, dar și cu orice alt dispotiv care le-ar putea distrage atenția, cum ar fi ceasul digital (smartwatch).

Cod Rutier 2019. Sancțiuni dure pentru șoferi, dacă sunt prinși cu acest dispozitiv banal la volan

Un dispozitiv banal, folosit de șoferi, la volan, îi poate costa scump pe aceștia! Noile prevederi ale codului rutier intră în vigoare, începând din această sâmbătă, 12 octombrie, și aduce o serie de schimbări importante pentru conducătorii auto.

Poliția Română atenționează că șoferii nu au voie cu telefonul la volan, dar nici cu alte dispozitive care le-ar putea distrage atenția, cum ar fi ceasul digital (smartwatch).

„Tic-tac…încă puțin… Dar stai…nici utilizarea ceasului digital nu este permisă în timpul condusului. De ce?

Pentru că acest dispozitiv are funcție de redare foto-audio și îți distrage atenția de la drum! Modificările sunt făcute pentru siguranța ta și a celor din jurul tău!”, este mesajul postat, vineri, pe pagina de facebook Poliția Română.

Astfel, li se atrage atenția șoferilor cu privire la faptul că este interzis, în momentul în care conduc autovehicul, să aibă în mână orice dispozitiv care ar putea să le distragă atenția.

„Folosirea dispozitivelor hands free (bluetooth, căști cu fir) este permisă. Ideea e să nu folosești telefonul în timpul condusului cu mâinile în orice mod, faptul că tastezi, că-l atingi. Asta implică distragerea atenției și de aici s-au întâmplat foarte multe accidente”, spune Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră.

Cod Rutier 2019. Noi reguli pentru șoferi
Cod Rutier 2019. Noi reguli pentru șoferi

Cod Rutier 2019. Noi reguli pentru șoferi în trafic

Noile reguli privind codul rutier vor fi aplicate începând din acest weekend și vizează toți conducătorii.

„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil precăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video,” se arată în Ordonanța nr 11/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, șoferii care sunt prinși cu telefonul mobil sau cu orice alt dispozitiv ce le-ar putea distrage atenția la volan riscă, în unele cazuri, suspendarea permisului pentru 30 de zile și o amendă de câteva sute de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe