Cod Rutier 2019. Cum vor folosi șoferii navigația începând din 12 octombrie. Mesaj important de la Poliția Română

Ciprian Ioana 09.10.2019, 11:54
Cod Rutier 2019. Cum vor folosi șoferii navigația începând din 12 octombrie. Mesaj important de la Poliția Română

Din 12 octombrie, intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier, unele care sancționează mult mai dur folosirea telefonului la volan. În acest context, Poliția Română revine pe Facebook cu mai multe sfaturi pentru șoferi.

Poliția Română a revenit pe Facebook cu unele sfaturi pentru perioada de după 12 octombrie. Este data când intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier, cele care sancționează dur folosirea telefonului la volan.

Mulți șoferi s-au arătat deranjați de aceste noi reguli și au spus că există cazuri în care folosirea telefonului la volan este necesară. Au oferit ca exemplu momentele în care folosesc navigația sau caută o adresă.

Polițiștii au publicat, ca răspuns, un mesaj în care îi învaţă pe şoferi cum să folosească navigaţia după data de 12 octombrie.

Cod Rutier 2019: cum folosești navigația după 12 octombrie

Poliția Română a publicat pe Facebook mai multe sfaturi pentru șoferii care vor să folosească navigația de pe telefon în timp ce se află la volan.

Precizările vin în contextul în care din 12 octombrie se interzice ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

La ultimele postări despre interzicerea utilizării telefonului mobil când conduceţi sau chiar ţinerea în mână al dispozitivului, majoritatea dintre voi aţi înţeles că nu mai aveţi voie să folosiţi nici navigaţia…

1. Uite că se poate! Cum?
Suport telefon pentru maşina.

2. Pai nu am voie sa îl butonez!

Şofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate!

3. Şi când sunt singur în maşină?

Înainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta.

Deci se poate?a fost mesajul Poliției Române.

Mulți internauți au adus în discuție situația taximetriștilor sau a șoferilor de Uber. Posibil ca pentru aceștia să existe o anumită clemență din partea Poliției Române, dacă se constată că gesturile nu pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Urmăriți Impact.ro și pe