Cod rutier 2019. Cum reușesc polițiștii să-i prindă pe șoferii care stau cu mâna pe telefon la volan. Metoda care nu dă greș

Diana Radu 22.10.2019, 10:53
Cod rutier 2019. Cum reușesc polițiștii să-i prindă pe șoferii care stau cu mâna pe telefon la volan. Metoda care nu dă greș

A trecut deja o săptămână de când a intrat în vigoare noul cod rutier care prevede amenzi drastice pentru cei care stau pe telefon în timp ce conduc. Însă, se pare că mulți români ignoră această nouă regulă iar polițiștii abia așteaptă să-i prindă. Iată ce metodă folosesc polițiștii pentru a te prinde în fapt.

Cod Rutier 2019: Cum sunt depistați șoferii care folosesc telefonul la volan

De la intrarea în vigoare a noului cod rutier, polițiștii au dat peste 250 de amenzi în București și au ridicat permisele a 8 șoferi. Însă, polițiștii sunt în continuare cu ochii pe șoferi și au o nouă metodă prin care te verifică dacă stai pe telefon atunci când esști la volan.

Polițiștii au dat peste 250 de amenzi în București
Polițiștii au dat peste 250 de amenzi în București

Dacă ai văzut din ce în ce mai mulți agenți de poliție pe motocicletă în trafic, atunci trebuie să știi că numărul acestora s-a înmulțit cu un scop. Mai exact, acela de a te verifica în mod subtil fiecare șofer în parte dacă utlizează smartphone-ul la volan. Astfel, în mai puțin de două minute, polițiștii au găsit un vinovat pe Bulevardul Unirii.

În plus, pe lângă faptul că șoferii erau prinși când atingeau telefonul, cea mai frecventă greșeală depistată de către polițiști a fost neasigurarea la schimbarea direcției de mers. Iar conform polițiștilor, această greșeală merge mână-n mână cu utilizarea telefonului.

„Cum şoferul este cu privirea în telefon nu mai are cum să se asigure atunci când trece de pe o bandă pe alta”, spun polițiștii. Mare atenţie, nu doar telefonul vă poate aduce probleme la volan, ci şi tabletele, ceasurile inteligente sau dispozitivele GPS.

De asemenea, pe lângă agenții care te surprind direct când ești în mișcare și cei care se află pe loc te pot amenda oricând dacă nu respecți prevederile noului cod rutier.

„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în modificarea adusă Codului Rutier 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe