Cod rutier 2019. Cum pot reduce șoferii perioada de suspendare a permisului auto. În ce cazuri este posibil acest lucru

Stefan Daniel 02.09.2019, 11:37
Cod rutier 2019. Cum pot reduce șoferii perioada de suspendare a permisului auto. În ce cazuri este posibil acest lucru

Cod rutier 2019. Se modifică și se simplifică modul în care șoferii vor putea să ceară reducerea perioadei în care au permisul de conducere suspendat. E ca atunci când săvârșești o infracțiune, autoritățile îți dau o pedeapsă, dar tu ai de partea ta o lege prin care poți să reduci singur din pedeapsă pentru că vrei și pentru că poți. Sigur, în anumite situații, noua modificare e acceptabilă, dar doar în situațiile cu abateri minore de la regulile de circulație. Află în rândurile următoare cum poți să profiți de noua modificare legislativă.

Cod rutier 2019: care sunt condițiile în care poți să ceri reducerea perioadei de suspendare a permisului auto

Cod rutier 2019. Cum pot reduce șoferii perioada de suspendare a permisului auto. În ce cazuri este posibil acest lucru
Noua modificare legislativă îți va da șansa să-ți recuperezi mai repede permisul auto dacă ți-a fost suspendat

Klaus Iohannis este cel care a promulgată legea care aduce această modificare Codului rutier. Pe scurt, șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare chiar dacă au mai beneficiat de această măsură în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani. Totuși, șoferii trebuie să îndeplinească două condiții cumulative. Iată care sunt acestea:

  • să deţină permisul auto de peste un an;
  • şi să fie declaraţi admişi la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie (o să fii obligat să mai o dată „sala”, ca să demonstrezi că încă mai știi regulile de circulație sau le-ai uitat cum s-a întâmplat cu poeziile învățate mecanic la grădiniță).

Cod rutier 2019: pentru ce fapte poți să reduci perioada de suspendare a permisului la 30 de zile

  • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  • nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public;
  • nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
  • circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire;
  • conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune.

Cod rutier 2019: alte prevederei pe care trebuie să le știi

Mai poți să reduci suspendarea la 30 de zile și în cazul în care ai depășit limita legală a vitezei cu 70 km/h, dar doar dacă este singura abatere de acest fel într-un singur an.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Nu vei avea dreptul de a solicita reducerea suspendării dacă ai fost implicat într-un accident rutier şi dacă te aflai sub influenţa alcoolului sau ca urmare a neopririi la nivel cu calea ferată, precum şi dacă ai cumulat 15 puncte de penalizare în ultimul an de la precedenta suspendare.

Teoretic, se relaxează puțin legislația privind suspendarea permisului. Dar o să ai probleme dacă săvârșești o contravenție în timpul celor 15 zile în care circuli cu acea dovadă de la poliție care arată că ți s-a suspendat permisul.

Urmăriți Impact.ro și pe