Cod rutier 2019. Ce riscă șoferii, care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse tot timpul. Amenzi usturătoare

Diana Radu 06.12.2019, 13:28
Cod rutier 2019. Ce riscă șoferii, care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse tot timpul. Amenzi usturătoare

Potrivit codului rutier, șoferii sunt obligați să circule cu proiectoarele de ceață aprinse atunci când sunt condiții de ceață. Șoferii care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse tot timpul riscă amenzi usturătoare, au anunțat reprezentanții Poliției Române printr-o postare pe Facebook.

Codul rutier 2019 prevede amenzi drastice pentru șoferii care circulă cu proiectoarele de ceață aprinse tot timpul

Utilizarea proiectoarelor de ceață tot timpul, deranjează conducătorii auto care vin din sensul opus, drept urmare se sancționează contravențional cu 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare. Însă, în situația în care afară este ceață, șoferii sunt obligați pe lângă a aprinde proiectoarele, să reducă viteza și să mărească distanța de mers pentru a evita posibile accidente din cauza vizibilității reduse, anunță Poliția Română.

Mesajul postat de Poliția Română pentru șoferi
Mesajul postat de Poliția Română pentru șoferi

De asemenea, pentru mai multă precauție, în condiții de ceață evită să treci de pe banda doi pe banda unu de mers. Mulți dintre șoferi au tendința să treacă de banda doi pe banda unu, atunci când întâmpină condiții de ceață. Însă, aceasta este cea mai mare greșeală, deoarece ai șanse foarte mari să lovești mașinile parcate din cauza vizibilității scăzute. Așa că specialiștii îți recomandă ca în astfel de condiții meteo să rămâi pe banda doi și să reduci viteza.

În cazul în care te afli pe autostradă și te confrunți cu condiții de ceață, nu e deloc o idee bună să te oprești pe banda de urgență. Asta pentru că, poți fi lovit de un alt șofer care din lipsă de vizibilitate poate pierde controlul autovehiculului. În plus, banda de urgență este destinată doar urgeențeleor, așa că o poți folosi doar dacă ești absolut convins că ceața poate reprezenta un pericol pentru tine.

Urmăriți Impact.ro și pe