Cod portocaliu de vânt și viscol în acest weekend. Ce județe din țară sunt afectate

Redacția IMPACT 22.02.2020, 14:24
Cod portocaliu de vânt și viscol în acest weekend. Ce județe din țară sunt afectate

Vești proaste pentru români. Vremea se va schimba drastic începând de sămbătă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o avertizare de cod portocaliu de vânt și viscol pentru mai multe județe din România. Ce regiuni sunt vizate?

ANM: Cod portocaliu de rafale de vânt și viscol

ANM a transmis o avertizare de cod portocaliu de vânt și viscol pentru acest weekend, care va începe de duminică, 23 februarie, de la ora 20:00 și va fi valabilă până luni seara, 24 februarie, până la ora 18:00.

Predeal, România. Foto: ALex Blăjan / Unsplash
Predeal, România. Foto: ALex Blăjan / Unsplash

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

ANM: Cod Galben de intensificări ale vântului

Totodată, meteorologii ANM au emis și un cod galben care va fi valabil în aproximativ același interval, de duminică, începând de la ora 18:00, și care se va menține până luni seara, 24 februarie, la ora 18:00.
Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h, potrivit site-ului oficial al ANM România.

Vremea în capitală în weekendul 22-23 februarie

Locuitorii Capitalei vor putea sta liniștiți întrucât vremea se va menține frumoasă în București, unde deși cerul va fi temporar noros, vremea se va menține mai caldă compartiv cu normalul acestei perioade. Minima termică se va înregistra undeva în jurul valorii de 0 grade Celsius, în timp ce maximele vor urca la 12 grade Celsius, au mai transmis meteorologii ANM sâmbătă.

Urmăriți Impact.ro și pe