Cod galben de ninsori până la ora 20:00. Care sunt județetele intens afectate și ce avertizează meteorologii

Cristian Cojocaru / 30.11.2020, 14:20
Cod galben de ninsori până la ora 20:00. Care sunt județetele intens afectate și ce avertizează meteorologii

A fost emis cod galben de ninsori până la ora 20:00, astăzi, în șapte județe și Capitală. Avertizarea emisă de meteorologi cuprinde sudul Munteniei dar și majoritate Dobrogei. Spre seară, ninsorile vor scădea în intensitate.

Cod galben de ninsori până în această seară

Potrivit meteorologilor, șapte județe dar și Capitala se vor afla astăzi sub avertizarea de cod galben de ninsori. Astfel, în intervalul 5:00 – 20:00, în data de 30 noiembrie, sunt anunțate ninsori moderate ca și cantitate pentru sudul și estul Munteniei dar și pentru o mare parte a Dobrogei.

Pe lângă Capitală, alte șapte județe precum Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța și Tulcea vor fi afectate de precipitații moderate. Ninsorile vor predomina și se va depunde un strat subțire de zăpadă de-a lungul zilei. Pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 15-20 l/mp. Aria ninsorilor se va restrânge doar în partea Dobrogei spre seară, unde, uneori vântul va avea unele intesificări cu viteze cuprinse între 40 și 45 km/h, viscolind zăpada depusă.

  ”Precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala şi în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei şi în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitaţii mixte, iar în noaptea de luni spre marţi vor predomina ninsorile. Vremea se va menţine deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopţilor şi dimineţilor”, anunţă ANM, potrivit adevarul.ro .

Prognoza meteo a lunii decembrie 2020 
Prognoza meteo a lunii decembrie 2020

Prognoza meteo a lunii decembrie 2020

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, luna decembrie nu pare să mai fie una chiar de iarnă. Astfel, luna decembrie a acestui an se preconizează a fi mai caldă decât în mod normal. Șansele ca decembrie să fie o lună de iarnă autentică, sunt foarte mici. O astfel de lună decembrie friguroasă a avut loc în 2001. Gheața din zona Arctica, la acest moment, este mult mai mică în comparație cu cea a anilor 2000.

Primele zece zile ale lunii vor fi unele uscate și ușor mai rece față de media climatologică, mai ales în zonele joase. În aceste zone va fi predominant ceață, iar local, burniță, mai ales în sudul țării. În nordul țării, noaptea va cădea echivalentul solid al burniței și ninsoarea grăunțoasă. A doua decadă a lunii decembrie va fi una chiar mai uscată decât prima parte a lunii. Termic vorbind, ultimele zece zile ale lunii, vor fi mult mai calde decât media climatologică. Temperaturile vor fi ridicate atât pe timpul nopții dar și în cursul după-amiezelor, consecință a vântului intesificat. În preajma Crăciunului spre Anul Nou, în zonele montane inalte, se vor semnala ninsori si se va depune un strat de zăpadă de până la 15-20 de centimetri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI