Cod galben de ceață în 11 județe! Care sunt județele vizate și când intră în vigoare avertismentul

Iancu Andreea / 26.11.2020, 19:58
Cod galben de ceață în 11 județe! Care sunt județele vizate și când intră în vigoare avertismentul

Meteorologii au anunțat cod galben de ceață în mai multe zone ale României. Această avertizare este valabilă pentru 11 județe din țară și reprezintă un motiv de îngrijorare pentru șoferi. Conform specialiștilor vizibilitatea poate fi redusă în anumite regiuni.

În ce județe din România este semnalat cod galben de ceață

Mai multe localități din țară sunt afectate de un cod galben de ceață, emis de meteorologi. Această avertizare a intrat deja în vigoare astăzi, 26 noiembrie, începând cu ora 16:00 în mai multe regiuni ale României și este valabilă până la ora 23:00, potrivit ANM. Astfel, județele Olt și Dolj vor fi afectate de acest fenomen meteo, care reduce semnificativ vizibilitatea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Totodată, în județele Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu, Brăila, Ialomița, Călărași și Teleorman, codul galben de ceață emis de specialiști este valabil până la ora 23:00. Așadar, sudul și centrul țării urmează să fie afectate de fenomenul meteo despre care avertizează meteorologii.

În ceea ce privește vremea pentru restul țării, specialiștii anunță că vom resimți venirea iernii în unele zone, în timp ce altele vor continua să înregistreze temperaturi de toamnă. Cu toate acestea, vor exista și regiuni unde mercurul termometrelor va ajunge la valori cu minus.

Vremea din România se răcește semnificativ
Vremea din România se răcește semnificativ

Cum va fi vremea în țară în următoarea perioadă

Specialiștii în meteorologie au stabilit prognoza pentru următoarele zile. Astfel, în România urmează să se instaleze tot mai sigur iarna. Vremea va fi extrem de rece în unele regiuni ale țării, în timp ce toamna mai rămâne alături de noi în altele. Finalul săptămânii se anunță tot mai rece, cu temperaturi scăzute, în timp ce la munte stratul de zăpadă va fi tot mai mare.

Astfel, în unele regiuni ale României se vor înregistrat chiar și -14 grade Celsius. În depresiunile intramontane, temperaturile scad semnificativ, Miercurea Ciuc înregistrând -12, până la -14 grade Celsius spre dimineață. Și noaptea se anunță una cu valori scăzute. Inclusiv Capitala va experimenta temperaturi cu minus. În special dimineața, bucureștenii vor fi nevoiți să recurgă la hainele groase de iarnă. Se vor înregistra chiar și -4 grade Celsius în diminețile de la finalul acesta de săptămână.

Totodată, datorită condițiilor de ceață, în zonele joase din sud, vest și centru, vor fi păstrate valorile mai ridicate ale temperaturilor. Maximele anunțate pentru aceste regiuni ale României se situează între 0 și până la 11 grade. De asemenea, în zona de deal din sudul țării, ar putea să existe temperaturi de peste 13 grade Celsius. Așadar, s-ar putea înregistra fenomenul de inversiune termică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI