Coafuri în stil grecesc – cum să arăți ca o divă de la Mediterană

Emanuela Pană 14.02.2021, 08:56

Locuitoarele Eladei se numără printre cele mai frumoase femei din istorie, astfel că nu este de mirare că stilul grecesc a fost și va rămâne o sursă de inspirație pentru artiști din întreaga lume. Coafura în stil grecesc este romantică și diafană și valorifică trăsăturile feței. Se potrivește atât ținutelor elegante, cât și celor casual, de zi. Află cum ai putea să îți aranjezi părul pentru a obține o coafură în stil grecesc, care îți va asigura un look de zeiță.

Coafuri în stil grecesc

Numele de zeițe precum Afrodita, Hera, Artemis sau chiar Elena (care a fost ca noi, muritoare, însă a reușit să stârnească un război de proporții) au fost cel puțin o dată pe buzele noastre, ele fiind muze pentru majoritatea designerilor internaționali.

Atât coafurile lor elegante, cât și piesele vestimentare, care le ofereau locuitoarelor Eladei un plus de senzualitate și mister, reușind să le scoată în evidență trăsăturile pline de feminitate, au reprezentat din cele mai vechi timpuri o sursă de inspirație.

Printre atuurile acestora se numără părurile lungi și bogate, pentru care găseau diverse coafuri care să le pună în valoare trăsăturile feței. Delicate și romantice, coafurile în stil grecesc au rămas până în zilele noastre printre preferatele femeilor din toate colțurile pământului.

Pentru a crea coafuri de-a dreptul uimitoare, femeile din Grecia se foloseau de diverse accesorii și apelau la diferite tipuri de împletituri. Dacă și tu simpatizezi cu acest stil romantic, trebuie să știi că pentru a realiza o coafură în stil grecesc ai nevoie de: o perie pentru descurcat părul, pieptene pentru tapat, spray pentru protecție, agrafe, elastice, fixativ. Părul îl poți ondula fie cu ondulatorul obișnuit, fie cu placa. Iată care sunt principalii pași:

1. Împletirea părului

Pentru a fi cât mai ușor de coafat, începe prin a descurca părul. Lasă-l pe tot să cadă pe spate și prinde-l cu un clește. Totuși, ai grijă la cum îl prinzi pentru că partea de sus trebuie să fie cât mai netedă. Împarte părul în două secțiuni și ia două șuvițe de păr (de aproximativ 3 centimetri) de la spate. Împletește-le până la capăt și prinde-le cu elastice mici, de preferat în aceeași nuanță cu cea a părului.

2. Cordeluța din păr împletit 

Folosește puțin fixativ pentru finisare, astfel încât să nu ai fire rebele, și transformă cele două șuvițe împletite în cordeluțe. Așadar, ia una dintre cele două suvițe și prinde-o în partea opusă ei, cât mai aproape de ceafă, după care procedează la fel și cu cea rămasă. Fixează ambele șuvițe împletite cu câte o agrafă.

Sfat: Pentru un aspect mai sofisticat, lasă doi centimetri distanță între cele două cordeluțe. De asemenea, pentru a adăuga volum coafurii, tapează puțin părul în zona calotei capului.

3. Ondularea părului

Pentru a obține un look final romantic, poți ondula ușor vârfurile. Nu uita de protecție pentru păr, astfel încât podoaba capilară să nu se deterioreze. Pentru mai multe indicații, puteți viziona clipul de mai jos.

Citește și: Unde se poate vinde păr natural și cât plătesc firmele pentru un păr lung și sănătos

Cum să arăți ca o zeiță din Grecia antică

Coafurile în stil grecesc pot fi realizate pe păr de diferite lungimi, astfel că nu ai nevoie de șuvițe fooarte lungi pentru a te putea bucura de un look de zeiță. Dacă, totuși, îți dorești un aspect de păr bogat, poți apela la diverse trucuri, cum ar fi extensiile.

Coafuri în stil grecesc pentru un look de zeiță
Coafuri în stil grecesc pentru un look de zeiță

Coafuri în stil grecesc cu onduleuri

Dacă podoaba ta capilară este bogată, ai putea încerca o combinație între onduleuri și o împletitură. Aceasta îți poate servi drept bentiță, după cum se poate observa și în poză.

Coafuri în stil grecesc cu bentiță

După cum probabil ți-ai dat deja seama, bentițele sunt un must atunci când vine vorba despre coafurile grecești. Poți folosi una realizată din material textil, din plastic sau chiar din metal. Dantelele, panglicile sau șiragurile de perle pot deveni și ele accesorii.

Coafuri în stil grecesc cu împletitură laterală

Codițele împletite lateral adaugă o notă de romantism coafurii, iar dacă vei adăuga și un accesoriu din categoria clamelor vei obține un look demn de o divă de la Mediterană.

Coafuri în stil grecesc cu împletitură peste coc

Cocul conferă, în general, un aspect ceva mai sofisticat. Așadar, dacă te așteaptă un eveniment important la care e musai să participi și nu știi ce coafură să adopți, optează pentru un coc fixat prin intermediul unor împletituri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...