Coadă uriașă de TIR-uri la granița cu Ungaria. S-au intensificat controalele pentru a-i prinde pe migranții ascunși

Elena Avramescu 03.02.2021, 13:43
Coadă uriașă de TIR-uri la granița cu Ungaria. S-au intensificat controalele pentru a-i prinde pe migranții ascunși

Coadă uriașă de TIR-uri la granița cu Ungaria. În ultimele 24 de ore, șoferii de autotrenuri s-au văzut nevoiți să stea ore în șir la coadă, pentru a trece din România în Ungaria. În vămi s-au intensificat controalele pentru a-i prinde pe migranții care se ascund în TIR-uri.

Coadă uriașă de TIR-uri la granița cu Ungaria

În mai multe puncte de trecere a frontierei din vestul țării, spre Ungaria, s-au format coloane de autotrenuri care așteaptă să treacă în țara vecină. Timpii de așteptare au crescut mult, după ce TIR-urile sunt verificate foarte atent, în căutarea grupurilor de migranți care le folosesc pentru a încerca să treacă granița spre țările din vestul Europei.

La Nădlac II, în cursul dimineții de 3 ianuarie, timpul de așteptare pentru automărfare era de cel puțin 120 de minute,  iar la Vărșand de 90 de minute. În plus, pe autostrada A1, coada de autotrenuri ajunsese să măsoare și cinci kilometrii.

Au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează în comun cu poliţiştii maghiari, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Traficul pentru autoturisme se desfăşoară în condiţii normale

Ei le recomandă șoferilor de TIR să verifice care este situația timului de așteptare aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro și să se orienteze și spre vămile cu Ungaria care nu sunt atât de aglomerate.

De la începutul acestei săptămâni, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile specifice pentru 19.000 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 10.000 de astfel de mijloace de transport (7.000 pe sensul de ieşire şi 3.000 pe cel de intrare). Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra întârzieri în vamă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...