LPF vrea să ajute Gaz Metan Mediaș, un club în pericol să nu termine campionatul. „Am propus înființarea unui grup comun de sprijin”

Sorin Barbu 01.03.2022, 17:26
LPF vrea să ajute Gaz Metan Mediaș, un club în pericol să nu termine campionatul.  „Am propus înființarea unui grup comun de sprijin”

Lovitură puternică pentru cei care își doresc 18 echipe în Liga 1. Gaz Metan Mediaș suflă din greu din cauza datoriilor, iar cei care conduc formația susțin că mai au bani doar până la finalul sezonului regulat, adică pentru două etape. Retragerea unei formații în timpul campionatului ar aduce o pagubă importantă din drepturile de televiziune așa că Liga Profesionistă de fotbal vrea să înființeze un fond prin care să ajute acest club.

Gaz Metan Mediaș, la un pas să se retragă din campionat

Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni sunt două echipe pline de datorii de unde mulți jucători au plecat din cauza faptului că nu și-au luat banii. Și când ne gândim că au fost mulți specialiști care au susținut o primă ligă în care să activeze 18 echipe…

Cea mai grea situație este la Gaz Metan Mediaș. Jucătorii au plecat unde au văzut cu ochii, antrenorii și-au dat demisia, iar echipa a pierdut 10 puncte, la comisiile FRF, pentru că nu a reușit să achite de datoriile restante, nici după o lungă perioadă de la data scadentă. Din această cauză, Gaz Metan a făcut schimb de locuri cu Dinamo și a ajuns de pe poziția de baraj pe una care duce direct în Liga 2. Iar acum intră pe teren mulți fotbaliști foarte tineri.

Lucrurile sunt însă și mai grave. Există informații potrivit cărora clubul nu mai are bani să termine acest sezon, iar conducătorii vor să o retragă din campionat la finalul sezonului regulat. Liga Profesionistă de Fotbal încearcă să găsească o soluție. Una dintre variante ar fi ca grupările din Liga 1 să doneze bani pentru formația din Mediaș.

„Nu am primit niciun anunț oficial din partea celor de la Gaz Metan în sensul unei retrageri din campionat. Știm însă că e o situație sensibilă. Nu ascund faptul că am discutat deja cu câțiva conducători din Liga 1 și am propus înființarea unui fond comun de sprijin pentru Mediaș, astfel încât să-i ajutăm să termine campionatul.

Inclusiv Liga e dispusă să contribuie financiar la acest demers, dacă vom conveni să-l punem în practică”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ștefan, pentru playsport.ro

Agitația conducătorilor de la Liga Profesionistă de Fotbal este de înțeles. În cazul în care Gaz Metan Mediaș nu termină campionatul, firma care deține drepturile tv ar plăti mai puțini bani. Ceea ce ar însemna o pagubă serioasă în bugetul tuturor formațiilor.

„E clar însă că toate cluburile ar fi afectate dacă se retrage Gaz Metan. Liga nu ar mai putea oferi produsul integral prin dispariția unor partide și automat vom discuta despre o diminuare a valorii drepturilor TV.

Nu am făcut încă un calcul, dar sperăm să nu se ajungă, totuși, în acest punct”, a declarat Orlando Nicoară, reprezentatul firmei care deține drepturile de televizare.

Playsport.ro a aflat că președintele LPF, Gino Iorgulescu, este cel care ține legătura cu conducerea lui Gaz Metan Mediaș legat de această situație delicată.

Urmăriți Impact.ro și pe