Clotilde Armand, amenințare dură: „Dacă Tudorache și Firea vor mai mulți ani de închisoare, să încerce să mai umble la voturi”. De ce a spus asta

Mirabela Vasile 30.09.2020, 12:20
Clotilde Armand, amenințare dură: „Dacă Tudorache și Firea vor mai mulți ani de închisoare, să încerce să mai umble la voturi”. De ce a spus asta

Clotilde Armand a venit cu o amenințare dură. Armand și-a anunțat victoria marți seară, nu cu mult timp înainte de miezul nopții. Noul primar al Sectorului 1 a declarat că diferența de voturi a fost de peste 1.000 și a făcut amenințări grave la adresa social-democraților. Aceasta a spus ca PSD ”să nu mai umble la voturi”.

Clotilde Armand, amenințare dură pentru PSD. Îi amenință cu închisoarea

„Matematic am învins”, a declarat glorioasă Clotilde Armand marți seară, în fața Biroului Electoral Sector 1. Ea susține că „nu există baza legală pentru renumărare”. Și aici vorbește de trimiterea la decizia pe care urmează să o anunțe miercuri Biroul Electoral Central.

Totodată, noul primar al Sectorului 1 și-a avertizat adversarii să nu mai „umble la voturi” și a promis că ancheta pornită privind eventualele fraude va merge până la capăt.

„Dacă Tudorache și Firea vor mai mulți ani de închisoare, eu zic să încerce să mai umble la voturi. (…) Promit că voi lupta cu toată forța mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită”, a adăugat Armand.

Clotilde Armand a declarat că diferența de voturi dintre aceasta și Daniel Tudorache este de peste 1.000 în favoarea ei. Armand a obținut 36.255 de voturi, iar contracandidatul ei, Daniel Tudorache a primit 35.322 de voturi, potrivit unor surse USR.

Clotilde Armand a plecat din Franta si s-a casatorit cu un roman
Clotilde Armand a plecat din Franta si s-a casatorit cu un roman

Cine e cu adevărat Clotilde Armand

Clotilde Armand s-a născut în Franţa. Aceasta e manager Egis România şi inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology şi Ecole Centrale din Paris. Ea este căsătorită cu un cetăţean român, Sergiu Moroianu.

”Sunt Clotilde Armand, manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology si Ecole Centrale din Paris. Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger. Dar sunt şi românca prin “adopţie”, căsatorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română.

Am ales să trăiesc în România deoarece soţul meu este român. Ne-am cunoscut pe când aveam 22 de ani, în timpul studiilor în SUA la MIT. Acolo studenţii europeni se strângeau în Clubul European, chiar dacă exista o demarcaţie naturală pe linia est-vest pe care la început nu o înţelegeam. La MIT sunt mulţi asiatici, americani, indieni, fiecare cu specificul lor. În faţa altor culturi complet diferite, noi europenii ne simţeam mult mai solidari între noi decât aici în Europa, unde contează foarte mult chiar şi din ce regiune eşti.

În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România. De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români. De ce? Am să revin asupra acestui lucru”, a mai spus Armand pe site-ul ei.

Urmăriți Impact.ro și pe