Clipe de coșmar pentru Romică Țociu. Ce a aflat în timp ce era în turneu în America

Iancu Andreea 21.01.2022, 19:54
Clipe de coșmar pentru Romică Țociu. Ce a aflat în timp ce era în turneu în America

Celebrul comediant Romică Țociu a trecut prin clipe de coșmar, chiar în timp ce se afla în turneu în America. Actorul a fost anunțat de către rudele din țară cu privire la o situație alarmantă, care îl privea pe nepotul său. Artistul a trăit momente cumplite din pricina problemelor grave cu care s-a confruntat micuțul. El a povestit întreaga suferință în cadrul emisiunii „La Măruță”, de la Pro TV.

Romică Țociu a trecut prin clipe de coșmar, în timp ce se afla în turneu în America

Deși îl cunoaștem adesea ca având mereu zâmbetul pe buze, actorul Romică Țociu a trăit momente cumplite, de curând, în timpul turneului său de peste Ocean. Artistul a dezvăluit că a stat cu mari emoții pentru starea nepotului său, Philip, după ce micuțul a ajuns în stare gravă la Grigore Alexandrescu. Copilașul, în vârstă de numai doi ani, a înghițit două bile magnetice, care l-au dus aproape de șoc septic.

Romică Țociu a aflat de la fiul său, Lucian, că nepotul Philip se află în stare gravă la spital. Băiatul artistului l-a anunțat pe tatăl său că micuțul a înghițit două bile magnetice și urmează să treacă printr-o operație. Medicii au reușit cu greu să afle diagnosticul, considerând inițial că este vorba despre o enterocolită. Ulterior, s-a descoperit, în urma unei radiografii, că micuțul avea două bile magnetice în corp.

Romică Țociu, clipe de coșmar în turneul din America
Romică Țociu, alături de nepotul său

Nepotul artistului a stat trei ore și jumătate în operație. „O bilă s-a dus în colon, alta în intestin! Au blocat tot stomacul!”

„Lui îi era rău de la stomac. Medicii au zis, inițial, că are enterocolită. Noroc cu un medic care a zis să-i facem radiografie. Au găsit două bile în stomăcel! M-a sunat Cătălin disperat în America. L-au dus la Grigore Alexandrescu imediat. Doctorul Chiriac l-a salvat pe Philip. Trei ore și jumătate a durat operația. O bilă s-a dus în colon, alta în intestin, au blocat tot stomacul. Un copil de doi ani și jumătate să stea trei ore jumătate în operație”, a povestit Romică Țociu, în emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV.

Micuțul a reușit să treacă cu bine peste aceste momente dificile

Philip, nepotul lui Romică Țociu, a fost salvat la timp și a fost scos de la Reanimare în urmă cu o zi. Micuțul s-ar afla în prezent în afara oricărui pericol. Artistul a recunoscut că a fost extrem de îngrijorat pentru starea de sănătate a copilașului, care a reușit să îi treacă prin foc pe părinții săi.

„Primul doctor a zis: nu vreau să vă sperii! Dacă le-a înghițit pe amândouă nu-i problemă, dacă se lipesc și se duc. Dar dacă se dezlipesc e o nenorocire! Și așa a fost. Cătălin și Nicoleta au fost tari. Acum copilul a ieșit de la Reanimare, e în spital acum, i-au scos furtunele. Îl aștept acasă. E sufletul meu, am plâns de m-am rupt. Cătălin plângea, Nicoleta plângea. Noi eram în America și nu puteam face nimic”, a mai spus actorul.

În plus, Romică Țociu a transmis un mesaj de avertizare către părinți, pe care îi sfătuiește să fie atenți la jucăriile pe care le dau micuților lor.

„Feriți-vă de bilele magnetice, e un joc. Ajunsese aproape de șoc septic copilul! A dus pe majoritatea doctorilor în eroare, el avea infecție și nu a făcut temperatură. Dacă nu-i făceau ecografie, lucrurile erau foarte grave”, a adăugat comediantul.

Romică Țociu se bucură de o familie minunată, în urmă cu trei ani celebrând mai multe evenimente importante. Fiul său, Cătălin, în vârstă de 28 de ani, s-a căsătorit cu Ligia, iar cei doi au organizat la aceeași dată și botezul micuțului Philip Ioan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...