Clasamentul WTA, actualizat oficial. Pe ce loc se află Simona Halep și Bianca Andreescu

Alexandru Ioanid 16.09.2019, 11:37
Clasamentul WTA, actualizat oficial. Pe ce loc se află Simona Halep și Bianca Andreescu

Clasamentul WTA, adică topul celor mai bune jucătoare de tenis din lume, a fost actualizat, oficial, luni. Simona Halep se află în top 10, dar a coborât în clasament după eliminarea de la US Open, din primele meciuri.

Oficialii au actualizat, luni, oficial clasamentul WTA după ultimele turnee importante la care au participat cele mai bune jucătoare ale lumii. Printre jucătoarele care au urcat poziții importante în clasament se numără Mihaela Buzărnescu, care a ajuns pe locul 101, urcând 24 de poziții.

De asemenea, Patricia Maria Ţig a urcat 16 poziții, clasându-se acum pe locul 124.

Irina Begu a urcat doar un loc și a ajuns pe poziția 98, Monica Niculescu a căzut o poziţie, pe locul 104,  Elena Gabriela Ruse a căzut două poziţii, pe 173, iar Laura Paar a urcat trei poziţii, pe locul 219. Alexandra Cadantu a urcat patru poziţii, pe 282.

În top 10 se află, însă, doar două jucătoare de origini românești: Simona Halep și Bianca Andreescu, jucătoare din Canada de origine română.

Noul clasament WTA: pe ce loc sunt Simona Halep și Bianca Andreescu

Marele obiectiv al Simonei Halep. Este hotărâtă să ajungă liderul WTA
 

Simona Halep a pierdut poziția 4 din clasamentul WTA, după eliminarea de la US Open, chiar după al treilea meci. Sportiva româncă a pierdut în fața americancei Taylor Townsend, înfrângere care i-a adus o cădere în clasament.

Simona Halep a fost detronată inclusiv de Bianca Andreescu, cea care a reușit să câștige US Open, după o victorie impresionantă în finala cu Serena Williams.

De precizat, însă, că atât Bianca Andreescu, cât și Simona Halep, mai au ocazia să acumuleze puncte importante la următoarele turnee. Halep, spre exemplu, anunța recent că va relua colaborarea cu Darren Cahill. 

Iată cum arată acum clasamentul WTA, actualizat oficial, care o are în frunte pe sportiva Ashleigh Barty:

1. Ashleigh Barty 6501 puncte

2. Karolina Pliskova 6415 puncte

3. Elina Svitolina 5131 puncte

4. Naomi Osaka 4846 puncte

5. Bianca Andreescu 4835 puncte

6. Simona Halep 4803 puncte

7. Petra Kvitova 4326

8. Kiki Bertens 4325

9. Serena Williams 3935

10. Belinda Bencic 3738

Urmăriți Impact.ro și pe