Civilii ucraineni pun mâna pe arme. 18.000 de pistoale-mitralieră distribuite către populație

Mihnea Tălău 25.02.2022, 12:55
Civilii ucraineni pun mâna pe arme. 18.000 de pistoale-mitralieră distribuite către populație

Mii de civili ucraineni pun mâna pe arme alăturându-se Forțelor de Apărare Teritorială. Ei se declară pregătiți să respingă atacul trupelor ruse. La Kiev au fost deja distribuite 18.000 de pistoale-mitralieră către populație, iar muniția continuă să fie furnizată, anunță ministrul Apărării al Ucrainei Oleksiy Reznikov.

„Ocupanții au suferit pierderi semnificative”

Acesta afirmă că „invadatorii” au suferit pierderi semnificative și acum mii de cetățeni se alătură forțelor de apărare pentru a rezista asaltului trupelor Moscovei.

„Atacul pe scară largă al Rusiei asupra statului nostru durează 30 de ore. Datorită eroismului apărătorilor noștri, Ucraina a rezistat primelor zile, cele mai dificile. Ocupanții au suferit pierderi semnificative. Astăzi vom fi mai puternici. Mii de oameni se alătură forțelor de apărare și sunt gata să respingă inamicul”, a spus Reznikov.

Potrivit declarațiilor sale, decizia,  a fost convenită cu comandantul trupelor forțelor armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Yuri Galușkin, informează Antena 3.

Ucraina așteaptă întăriri suplimentare sub formă de arme moderne

Reznikov a mai menționat și că în timpul nopții a discutat cu colegii miniștri ai apărării din statele care oferă sprijin constant Ucrainei.

„De acum înainte, în Forțele Trupelor vor fi implicați patrioți de peste 60 de ani care sunt pregătiți moral și fizic să reziste și să învingă inamicul„

Reacția lumii devine din ce în ce mai clară. Vom primi în curând întăriri suplimentare sub formă de arme moderne și alte resurse de la partenerii noștri.

Am reușit deja să distrugem planurile ocupanților ruși. Trebuie să arătăm lumii și cetățenilor ruși că trupele ruse bombardează orașe pașnice, ucid femei și copii și că toți cei care rămân tăcuți sunt aliați ai ucigașilor. Își pătează mâinile cu sângele oamenilor nevinovați „, a spus șeful Ministerului Apărării.

Parlamentul de la Kiev a adoptat, miercuri, un proiect de lege care le va permite cetățenilor să poarte arme de foc pentru autoapărare.

Respectiva decizie a fost luată după ce, tot miercuri, au fost semnate decretele prezidențiale care priveau convocarea rezerviștilor cu vârste între 18-60 de ani, pentru o perioadă de maximum 1 an.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...