Deși au rămas în istorie pentru activitățile lor, unii dintre oamenii celebri, precum Nikola Tesla și William Cuceritorul, au fost caracterizați și de ciudățenii. Unul dintre ei avea pretenția ca lucrurile din jurul său să fie grupate în câte trei sau un multiplu de trei.
Deși este recomandat inclusiv pe listele de lecturi ale copiilor din România, puțini români știu că Charles Dickens era un om superstițios și suferea de tulburare obsesiv-compulsivă. Autorul romanului ”David Copperfield”, care a trăit 58 de ani, între 7 februarie 1812 și 9 iunie 1870, ar fi obișnuit să rearanjeze mobila din camerele de hotel în care era cazat, astfel încât să încăperea să semene cât mai mult cu biroul său.
De asemenea, o busolă îi era nelipsită, deoarece era convins că există o metodă de a fi în armonie cu câmpul magnetic al Pământului și de a-și spori creativitatea: să scrie și să doarmă cu fața spre nord. Charles Dickens ar fi lucrat în intervalul orar 9:00 – 14:00 ce era urmat de o plimbare de trei ore. În plus, ar fi obișnuit să se privească multe ore în oglindă și să se pieptene de foarte multe ori pe zi.
Charles Dickens nu a fost singurul om celebru despre care s-a aflat că avea obiceiuri stranii. Fizicianul și inventatorul Nikola Tesla, care a trăit aproape 87 de ani, în perioada 10 iulie 1856 – 7 ianuarie 1943, nu a fost mai prejos.
Nikola Tesla avea o obsesie pentru cifra trei. El voia să fie înconjurat de lucruri grupate câte trei sau multipli de trei. De altfel, înainte de a intra într-o clădire, obișnuia să o înconjoare de trei ori și să folosească 18 șervețele ca să-și șteargă vesela.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Ironia sorții a fost că Nikola Tesla a decedat în camera cu numărul 27 de la etajul 33 al unui hotel. Un alt detaliu straniu despre fizician a fost acela că nu suporta perlele și refuza să aibă de-a face cu femei care purtau astfel de bijuterii. La un moment dat, și-a trimis secretara acasă doar pentru că femeia se gătise în acest fel.
În plus, Nikola Tesla a iubit un porumbel alb. Inventatorul obișnuia să hrănească porumbei și să îi îngrijească pe cei răniți. În felul acesta a început o prietenie inedită.
”Am hrănit mii de porumbei, ani la rând. Însă, dintre toți, a fost unul diferit, frumos, de un alb pur cu puțin gri pe aripi. Era o femelă. Trebuia doar să o chem, iar ea zbura către mine. Am iubit acel porumbel așa cum iubește un bărbat o femeie, iar ea m-a iubit pe mine. Cât timp am avut-o, am avut un scop în viață”, a povestit la un moment dat Nikola Tesla.
Printre ciudățeniile oamenilor celebri s-a numărat și dieta cu alcool pe care a hotărât să o țină William Cuceritorul, cunoscut și drept William I al Angliei sau William de Normandia. Născut în jurul anului 1028, el a fot rege al Angliei de la finalul anului 1066 până în 1087. Anterior, din 1035, descendent al vikingilor, el a fost Duce de Normandia.
Deși a avut o sănătate bună de-a lungul timpului, în ultimii săi ani de viață William Cuceritorul s-a îngrășat atât de mult, încât calul său abia reușea să mai facă față greutății suveranului. Regele Franței l-a transformat într-o țintă a ironiilor, iar el s-a hotărât să adopte o dietă atipică. A renunțat la mâncare și a consumat doar alcool. Monarhul a reușit să slăbească suficient cât să se plimbe din nou pe cal, dar un accident în timp ce călărea i-a adus în scurt timp moartea.