Ciucă s-a decis. Cu derogarea în buzunar, candidează la șefia PNL

Mihnea Tălău 06.04.2022, 17:36
Ciucă s-a decis. Cu derogarea în buzunar, candidează la șefia PNL

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că a decis să candideze la șefia PNL, fiind până la această oră singurul candidat la funcția de președinte al liberalilor. El a spus că „PNL este la guvernare și are obligația să guverneze pentru siguranța românilor și să asigure faptul că putem depăși cu bine situația actuală”.

Ciucă și-a depus moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL

„Am decis să îmi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuție pe care am avut-o cu colegii și în urma unei analize pe care am făcut-o asupra situației politice. PNL este la guvernare și are obligația să guverneze pentru siguranța românilor și să asigure faptul că putem depăși cu bine situația actuală”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă în cadrul unei conferințe de presă.

Ciucă consideră că pentru a avea o coaliție funcțională este nevoie de o stare de armonie în partid.

„Una din condițiile care asigură guvernarea e ca în partid să existe o stare de armonie. O altă condiție ca să avem o coaliție funcțională e calea dialogului. De când am intrat în PNL am putut observa capacitatea PNL de a se mobiliza în toate colțurile țării. Acum nu e vorba de o persoană, ci de toată echipa PNL care trebuie să fie conștientă că de activitatea fiecăruia dintre noi depinde scorul partidului. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari și poate ajunge primul partid pe țară”, a declarat Nicolae Ciucă.

Singurul candidat la șefia PNL

Marți în BEx al PNL s-a decis să facă o derogare de la condiţia de vechime prevăzută în statutul partidului pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida, Ciucă nefiind de 5 ani de zile în partid, așa cum impune statutul.

Liberalii afirmă că aceasta va fi singura candidatură la Congresul extraordinar programat pentru data de 10 aprilie.

Urmează ca într-o reuniune a Consiliului Naţional, să fie stabilit și secretarul general al partidului, funcție rămasă vacantă după demisia lui Dan Vîlceanu.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...