Cîţu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, un raport pentru ultimele luni. Ce trebuie să conţină

Nicu Stan 17.03.2021, 19:20
Cîţu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, un raport pentru ultimele luni. Ce trebuie să conţină

Cîţu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, un raport pentru ultimele luni. Ce trebuie să conţină raportul și care este scopul, citiți în articolul de mai jos.

Florin Cîțu vrea să vadă ce măsuri a luat Vlad Voiculescu împotriva valului 3 al pandemiei. Ce trebuie să facă ministrul Sănătății

Premierul Florin Cîţu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, un raport pe ultimele luni. Raportul trebuie să arate măsurile luate de ministerul Sănătății pentru pregătirea sistemului de sănătate pentru valul al treilea al pandemiei de coronavirus.

Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activității desfășurate începând cu luna decembrie în vederea pregătrii valului trei al pandemiei și planurile pentru perioada viitoare. Tot săptămâna viitoare am cerut și CNCAV să ne prezinte situația. Ministerul Sănătății ar fi important să aibă conferință de presă săptămânal și să fie prezentată evoluția planului prin care încercăm să oprim această pandemie. Sper ca de săptămâna viitoare să fie această conferință săptămânală”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Citu anunta ca toti ministrii lui vor fi evaluati
Florin Citu anunta ca toti ministrii lui vor fi evaluati

Toți miniștrii cabinetului Cîțu vor fi evaluați

În plus, primul-ministru a anunțat că fiecare ministru va avea de completat fișe de activitate prin care să demonstreze că au implementat măsurile guvernamentale. Este vorba de un memorandum pe care urmează să îl adopte guvernul în baza căruia fiecare ministru va fi evaluat.

Fișele pentru fiecare minister cuprind doar obiectivele din programul de guvernare vreau ca aceste fișe să fie completate cu măsurile de reformă. În ședința de săptămâna viitoare aș vrea să fie prezentat acest memorandum”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu anunță că numărul de paturi ATI pentru Covid a scăzut

Pe de altă parte, Florin Cîțu a declarat că de la începutul anului numărul de paturi ATI pentru bolnavii de COVID a scăzut în România, ajungându-se la un număr total de 1408 locuri la Terapie Intensivă. ”Am fost la întâlnirea CNCCI duminică, iar informațiile nu au fost foarte bune. Numărul de paturi din ATI a scăzut de la începutul acestui an. Am spus clar că nu vreau să văd acest lucru, dar unii manageri de spitale au decis că trebuie să le reducă. De aceea am decis să creștem la 1.600 numărul de paturi ATI în perioada următoare.

Nu lipsesc resursele. Sunt resurse necesare pentru a crește numărul de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. ieri știu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuție cu ministrul Sănătății, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situația reală. Acum sunt 1.408 paturi”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe