Circulația pe timp de noapte, restricționată în București și masca obligatorie în toată țara? Detalii din ședința secretă de Guvern

Iancu Andreea 05.11.2020, 08:40
Circulația pe timp de noapte, restricționată în București și masca obligatorie în toată țara? Detalii din ședința secretă de Guvern

În contextul unei creșteri rapide a numărului de noi infectări cu Covid-19, autoritățile se gândesc să restricționeze circulația pe timp de noapte. De asemenea, masca oligatorie ar putea deveni o măsură valabilă pe întreg teritoriul României. Miercuri, în cadrul unei ședințe operative la Guvern, oficialii români au analizat situația pandemiei din țara noastră.

Circulația pe timp de noapte restricționată și masca obligatorie, măsuri luate în calcul de Guvern

Premierul Ludovic Orban a revenit recent în țară, după o vizită în Israel și Palestina. Acesta a convocat miercuri seara o ședință de Guvern, în cadrul căreia, potrivit digi24.ro, autoritățile ar fi adus în discuție noi măsuri privind pandemia de coronavirus. Printre acestea se numără restricționarea circulației pe timp de noapte precum și purtarea măștii de protecție în toată țara, indiferent de rata de incidență sau scenariul în care se regăsesc județele.

Ședința i-a avut ca participanți pe mai mulți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și MApN. Astfel, alături de Ludovic Orban, la discuții au participat cei doi secretari de stat, Andrei Baciu și Nicolae Dragoș Garofil. Motivul pentru care ministrul ministrul Nelu Tataru a lipsit din cadrul întrevederii este faptul că se află într-o vizită de lucru în județul Salaj, la Zalău. Situația epidemiologică din zonă arată că mai multe localități ar putea intra în carantină.

Totuși, la finalul ședinței de la Guvern, se pare că autoritățile nu au luat decizii noi, ci doar au luat în calcul anumite scenarii, analizând situația actuală. Astfel, în cadrul unei noi ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență ar urma să se ia noi măsuri anti-pandemie. Această întâlnire ar urma să fie organizată joi, 5 noiembrie, înaintea ședinței ordinare de Guvern, care are loc de la ora 19:00.

Premierul Ludovic Orban ia în calcul instituirea unor noi restricții anti-pandemie
Premierul Ludovic Orban ia în calcul instituirea unor noi restricții anti-pandemie

Situația epidemiologică din România. La ce valoare a ajuns bilanțul cazurilor de Covid-19

Toate aceste ședințe și analize sunt organizate de către autorități într-un context epidemiologic îngrijorător pentru România. În ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 8.651 de cazuri noi de Covid-19. Această cifră este una record privind infectările noi cu coronavirus de la debutul pandemiei. De asemenea, numărul deceselor în același interval de timp a urcat la 146 de pacienți. Totodată, la ATI se află internați 1.001 pacienți cu Covid-19, de asemenea un număr record de bolnavi în stare gravă.

Astfel, România ajunge la un bilanț total de 267.088 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați. Pe de altă parte, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.867. Bilanțul negru al deceselor din cauza noului coronavirus a atins, la ultima raportare, 7.419 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...