VIDEO

Circ cu pomi exotici la Sectorul 3: „Avem și măslini, portocali, mandarini, avem de toate aici în fața primăriei, nu doar palmieri”

Gabriela del Pupo 15.05.2023, 17:47
Circ cu pomi exotici la Sectorul 3: „Avem și măslini, portocali, mandarini, avem de toate aici în fața primăriei, nu doar palmieri”

Primarul Robert Negoiță se află în mijlocul unui nou scandal.  Primarul Sectorului 3 este acuzat că a adus pe lângă palmieri, și măslini și portocali, în sector, bazându-se pe faptul că încălzirea globală va înlesni trăinicia acestor plantații.

„Toți primarii care s-au plimbat cu palmierii de ici-colo au avut același drum”

Impact.ro a stat de vorbă cu viceprimarul Lucian Judele, care acuză că nici un astfel de demers nu a fost trecut prin ședințele de Consiliu Local, și în nici un caz aceste cheltuieli nu au fost plătite din sponsorizări sau din bani privați.

„Toți primarii care s-au plimbat cu palmierii de ici-colo au avut același drum. Mai devreme sau mai târziu și Robert Negoiță va ajunge să răspundă în fața legii. Nu poți tu să cumperi niște palmieri, din bani publici, noi nu avem niște documente în care să se spună negru pe alb cât a plătit. Nu există nici un document. În plus, eu nu am văzut nici un cetățean care să ne spună, vrem și noi să ne puneți un palmier, nu am auzit. În schimb am auzit de foarte mulți cetățeni care se plâng că nu au spațiu verde în fața blocului, pe lângă școli.

Cred că surpriza nu a fost doar pentru noi cei din consiliu care doar am votat, nu am văzut niciodată un proiect. Avem și măslini, portocali, mandarini, avem de toate aici în fața primăriei, nu doar palmieri. Bananieri nu am văzut, dar nu m-ar mira. Ce pot să vă spun sută la sută este că noi nu avem o plantație de palmieri, de alte flori ornamentale avem. Au murit. Dar nu avem nici palmieri, nici măslini, ele au niște costuri, oricum.”, spune Lucian Judele.

„Trotuarele, pavelele, pe care le-a pus acum câteva luni, nu sunt conforme, crește iarba printre ele.”, mai acuză Lucian Judele.

Primarul a explicat astăzi, în cadrul unei emisiuni Digi 24 că acele pavele le va schimba la anul. Pe de altă parte, viceprimarul Horia Tomescu spune că acesta nu este un episod singular.

 „E o poveste care durează de câțiva ani. Primarul de la sectorul 3 a făcut lucrări ilegale în acest perimetru atât la trotuarul din fața magazinului Unirea, care a fost reparat de Administrația Străzilor cu câteva luni înainte ca el să intervină. Acele scuaruri sunt la Administrația Străzilor. Primăria București a dispus în această dimineață ca lucrările să revină la starea inițială. Palmierii vor fi scoși azi. De prea mult timp Negoiță profită că legislația e încurcată. PMB are procură împotriva primarului sectorului 3 pentru această amenajare, și totuși el continuă să facă amenajări. Centrul Capitalei nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a lui Negoiță. Aceste lucruri trebuie să înceteze de azi.”

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...