ANALIZĂ

Ciprian Ciucu acuză Primaria Capitalei de lentoare. Își pregătește liderul PNL București o eventuală candidatură la PMB?

Gabriela del Pupo 16.08.2022, 17:50
Ciprian Ciucu acuză Primaria Capitalei de lentoare. Își pregătește liderul PNL București o eventuală candidatură la PMB?

Un nou val de critici din partea lui Ciprian Ciucu la adresa lui Nicușor Dan a venit astăzi după ce primarul Sectorului 6 a mers să vadă stadiul lucrărilor Primăriei Capitalei la Bd. Prelungirea Ghencea. Ciprian Ciucu spune că stadiul lucrărilor este întârziat pentru că Primaria Capitalei nu s-a preocupat de acest proiect. Deși scrie că anunțul său public nu este un atac, președintele PNL București se arată dezamăgit de lipsa de comunicare din partea PMB, unde, spune Ciucu, a fost de multe ori să atragă atenția asupra întârzierilor. În ultimul timp Ciprian Ciucu a avut mai multe astfel de reproșuri la adresa PMB, iar posiblitatea ca liderul PNL să ia în considerare o contracandidatură la alegerile viitoare nu este de ignorat.

„Le-am spus deja repetat în privat, am participat la ședințe, am trimis adrese”

După ce Gabriela Firea a anunțat că vede posibilitatea unui singur candidat la Primăria Capitalei din partea PNL-PSD, purtătorul de cuvât al PNL a declarat că partidul va avea un candidat propriu. În acest context atacurile tot mai dese din partea lui Ciprian Ciucu la Nicușor Dan ar putea avea și alt substrat decât faptul că șeful Sectorului 6 este nemulțumit de comunicarea cu Primăria Capitalei.

„Lucrările au avansat dar nu sunt la nivelul la care mă așteptam să fie. Procedurile care ar fi permis ca lucrările să prindă viteză nu au fost parcurse de către Primăria Municipiului București, cea care derulează acest important obiectiv de investiții.

► Veștile proaste, nu există front de lucru pe tronsonul următor, Str. Râul Doamnei – Str. Valea Oltului:
1. Nici acum nu au fost finalizate exproprierile, inclusiv intabulările, (deși Sectorul 6 a pus o parte din bani încă de anul trecut, 10 milioane de lei) și nu a fost predat amplasamentul către compania municipală pentru a începe demolările și pentru a asigura continuarea lucrărilor;
2. Nici acum nu au fost majorați indicatorii tehnico-economici iar compania municipală (care și-a crescut capacitatea) nu are certitudinea că poate continua lucrările, costurile actuale fiind în realitate mai mari decât au fost prevăzute inițial; Îl rog pe Primarul General și direcția de Investiții a PMB să pună mai repede pe ordinea de zi a CGMB noii indicatori.
3. Proiectul inițial a fost prost întocmit de fosta administrație și are nevoie serioasă de reproiectare. Acesta este o chestiune cunoscută la nivelul PMB și este extrem de serioasă! Fără reproiectare, nu va exista front de lucru! Acum reproiectarea se face de către Energetica servicii la un cost ridicol de 2300 de lei pe lună. Este nevoie de minim 8 sau 9 proiectanți pentru această reproiectare. Rog Direcția de Investiții să le actualizeze contractul în consecință! Nu mai putem sta.” scrie Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Pentru a nu fi acuzat de faptul că mediatizează un conflict intern, Ciprian Ciucu spune că postarea nu este un atac la Nicușor Dan, dar continuă prin a enumera de câte ori a semnalizat problemele proiectului celor din Primărie. Ba mai mult, adaugă faptul că în calitate de primar al Sectorului 6 are de verificat stadiile propriilor proiecte.

„Mă veți întreba de ce spun aceste lucruri public și nu le transmit direct PMB și domnului Primar General. Simplu, le-am spus deja repetat în privat, am participat la ședințe, am trimis adrese. A trecut timpul și nu s-a întâmplat nimic. Toate aceste lucruri de mai sus nu au avut nicio legătura (nu sunt dependente) cu blocarea pentru 3 săptămâni a conturilor PMB.
Am cerut PMB să schimbe contractul, fazarea lucrărilor, și să nu se aștepte după executarea liniilor de tramvai care sunt foarte scumpe si pentru care nu sunt acum bani, să prioritizeze partea rutieră, pentru că mâine-poimâine Pasajul Domenești va fi gata și va atrage și mai mult trafic. Este doar logic ceea ce le-am propus. Nu s-a întâmplat nimic.

Mi-aș dori mai multă aplecare pe acest mare proiect de investiții din #Sectorul 6 la nivelul Primăriei Capitalei. Sunt chestiuni administrative totuși, iar soluții deschise.” mai scrie Ciucu.

De asemenea liderul PNL a punctat faptul că PNL București nu lucrează împotriva lui Nicușor Dan la nivelul reprezentanților în Consiliul General al Capitalei.

„Nu, acesta nu este un atac la dl. Primar General, pe care PNL îl susține în continuare în Consiliul General, mai toate proiectele i-au fost și îi sunt în continuare votate. Este doar o informare și un exercițiu de transparență. Reprezint cetățenii Sectorului 6 în relația cu restul instituțiilor. Putea fi oricine primar, ministru, etc. Dacă lucrurile s-ar fi mișcat sau dacă ar fi fost comunicate așa cum sunt de către PMB, aș fi tăcut mâlc. Dar așa, cum sunt blocate, e doar normal ca oamenii să știe. Nu e normal să trag eu la nivelul PMB ca lucrările să se deblocheze, slavă Domnului, am ce face, avem propriile noastre lucrări. Am promis oamenilor în campanie că noi vom debloca lucrările și vreu să mă asigur că acest lucru se întâmplă!”

„Are o mare problemă de management şi leadership”

Invitat luna trecută la o emisiune televizată Ciucu a fost întrebat dacă îi reproșează lui Nicușor Dan faptul că nu are o gândire concretă, că este prea poet. Acesta a spus că marea problemă a edilului Capitalei este mâna de fier, impunerea autorității în fața angajaților din primărie. Pe de altă parte a recunoscut că nu lipsa de ore petrecute la birou ar fi problema și spunea Dan că ar fi trebuit să facă mai multe schimbări la nivelul echipei cu care lucrează.

“Primarul Capitalei nu este un primar poet. Este un primar bine intenţionat la nivel de principii şi ce vrea să facă nu prea ai ce să-i reproşezi, care are o mare problemă de management şi leadership. Managementul înseamnă că trebuie să te ocupi de chestiuni cu prioritate, care stau să cadă pe tine, sunt foarte importante, iar leader-ship înseamnă să vii cu anumite viziuni care să fie comune în tot oraşul şi să-i încolonezi în spatele tău pe ceilalţi primari. Dar nu e un primar poet.

Omul ăsta dedică extrem de mult timp Primăriei generale şi asta pot să vă confirm, ştie în amănunt foarte multe lucruri, deci la un nivel de detalii în care aţi fi uimiţi să vedeţi pe dosare cât de bine stă, care nu-şi controlează propriul aparat, care nu are o echipă în spate să îi pună viziunea în aplicare şi care are probleme de productivitate. Şi mai are o problemă, ia greu decizii. Dar la nivel uman şi principial, dacă Nicuşor Dan ar reuşi un pic mai mult să-şi facă ordine în propria primărie, mi se pare şi puţin târziu, că eu mi-am făcut ordinea în propria primărie în primele şase luni de mandat…..”, a declarat Ciprian Ciucu la Digi24.

Foto: g4media

„Cer mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci și alte chestii”

În luna mai a acestui an tot Ciprian Ciucu îl acuza pe Nicușor Dan de lipsă de inițiativă în ceea ce privește proiectele de investiții și îi reproșa acestuia faptul că se preocupă mult prea mult de proiectele de mediu.

”Eu nu știu ce se întâmplă la PMB. Trag un semnal de alarmă. PNL îl susține în acest moment pe Nicușor Dan și îi asigură majoritatea. De asta vrem această discuție. Dar cer mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci și alte chestii. Sunt ok și alea de imagine. Dar hai să ne uităm la esențial”, a declarat Ciprian Ciucu pentru Spotmedia.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...