Ciorba de varză dulce. Rețeta perfectă dacă vrei să ții post

Stan Filon 19.02.2022, 14:42
Ciorba de varză dulce. Rețeta perfectă dacă vrei să ții post

Postul Paștelui se apropie cu pași repezi, iar românii trebuie să știe să gătească supă ce varză, mai ales că rețeta este una foarte ușoară, iar gustul este unul deosebit. În plus, poate fi folosită de cei care doresc să slăbească, deoarece este potrivită pentru orice regim alimentar. Are calorii foarte puține, nu conține carne, iar gustul este unul pe care chiar și copiii îl vor adora.

Rețeta de ciorba de varză dulce

Ciorba de varză dulce este alegerea ideală, mai ales în post, dar și atunci când pur și simplu vrem să mâncăm ceva ușor, care să nu ne facă probleme. Vă prezentăm cea mai simplă rețetă de ciorbă de varză dulce, pentru care efortul este unul minim, iar nivelul de dificultate este unul redus.

Avem nevoie de o varză dulce proaspătă. Aceasta poate avea undeva între 600 de grame și un kilogram. Pentru restul legumelor, ne vom folosi în mare parte de rădăcinoase. Mai avem nevoie de doi sau trei morcovi și o rădăcină de păstârnac. Pe lângă acestea, ne vor mai trebui două cepe potrivite și o rădăcină de pătrunjel. Trebuie menționat că pentru acrirea ciorbei de varză dulce este nevoie să avem 500 de ml de suc de roșii. Mai putem adăuga, dacă dorim și cimbru uscat sau mărar uscat.

Reteta de ciorba de varza dulce
Reteta de ciorba de varza dulce

Mod de preparare

În primul rând, se spală toate legumele pe care le vom folosi la ciorbă. Pentru un gust deosebit, trebuie să sotăm puin legumele. Curățăm morcovii și păstârnacul și să-i dăm prin răzătoare, apoi împreună cu pătrunjelul le punem pe toate într-o cratiță în care am lăsat să se încingă puțin ulei. Se adaugă și sare.

Când legumele încep să sfârâie, atunci adăugăm 1,5 sau 2 litri de apă călduță, în funcție de mărimea verzei. Se mai poate adăuga puțină sare, după gust. Se toacă mărunt ceapa, iar varza o tăiem în franjuri subțiri. Varza dulce nu trebuie pusă la foc odată cu celelalte legume, pentru că aceasta fierbe mult mai repede.

După aproximativ 20 de minute de când am lăsat legumele la fiert, putem adăuga varza împreună cu ceapa. Tot în această etapă, putem adăuga și cimbrul sau mărarul, în funcție de preferințe. Punem capacul și lăsăm să mai fiarbă aproximativ 20 de minute. Cu câteva minute înainte de a stinge focul, adăugăm sucul de roșii și amestecăm foarte bine. Vă urăm poftă bună!

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...