Ciorbă cu carne de porc și orez – rețeta țărănească

Emanuela Pană 14.02.2021, 09:02
Ciorbă cu carne de porc și orez – rețeta țărănească

Dacă ar fi să te gândești la câteva preparate numai bune de savurat în zilele reci, în mod sigur s-ar găsi în top 3 și o ciorbă. Din bătrâni se spune că ciorba alungă răcelile dacă este fierbinte, răcorește dacă este consumată rece și încarcă organismul cu sănătate. Astăzi am pregătit pentru tine o rețetă țărănească de ciorbă cu carne de porc și orez, perfectă pentru a te încălzi la prânz.

Ciorbă cu carne de porc și orez

Ciorba, un preparat tradițional românesc cu „miros“ de copilărie, își face loc cu succes în viața noastră modernă și agitată, fiind prezentă atât în casele noastre, cât și în meniul restaurantelor.

Dincolo de păreri și de poveștile bunicilor, organismul nostru are nevoie de lichide pentru hidratare și pentru a ușura procesul de digestie, iar ciorba este preparatul care reunește toate vitaminele şi mineralele din legume.

După cum veți putea observa și în lista de mai jos, pentru a o prepara, ciorba necesită ingrediente de bază, ușor de procurat. Pe lângă faptul că este ușor de făcut, cioba ajută organismul să lupte împotriva diabetului zaharat, a astmului și chiar a bolilor cardiovasculare, în special atunci când este consumată caldă.

De asemenea, ciorbele suplinesc consumul de ceai, de exemplu, și de alte lichide necesare hidratării pe durata unei zile. O farfurie de ciorbă contribuie la cei 2 litri pe care ar fi indicat să îi bem zilnic. Așadar, dacă te-am convins să „pui de-o ciorbă“, îți vom prezenta și o rețetă, una tradițională. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • 600-700 g carne de porc slabă;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 morcovi mari;
  • 1/2 ardei gras roșu;
  • 1 păstârnac mic;
  • 1 felie țelină;
  • 1/2 gulie;
  • 200 ml suc gros de roșii (pasată);
  • 1.2 l apă;
  • 1 l zeamă de varză acră;
  • câteva fire de leuștean uscat (sau 1 lingură dacă este din plic);
  • 150 g orez fiert separat;
  • sare;
  • 1/2 linguriță boabe de piper.

Citește și: Secretul pentru cea mai bună ciorbă de potroace. Gospodinele îl folosesc de fiecare dată

Rețeta țărănească – pas cu pas

Ciorba cu carne de porc și orez este perfectă pentru a te încălzi într-o zi fruguroasă de iarnă, oferindu-ți în același timp suplimentul de vitamine și minerale, datorită legumelor pe care le conține. Iată cum trebuie să o prepari.

Cum prepari cea mai bună ciorbă cu carne de porc și orez
Cum prepari cea mai bună ciorbă cu carne de porc și orez

Mod de preparare:

1. Pentru început, se călește ceapa tocată mărunt, după care se adaugă restul de legume tăiate cubulețe sau rondele, după preferințe. Gulia și țelina se adaugă întregi pentru că se scot când ciorba e gata.

2. Se adaugă carnea tocată în cuburi de mărime potrivită și se călește împreună cu legumele până ce își schimbă culoarea.

3. Se toarnă apă peste legume și carne și se fierb la foc mic, luând spuma de câte ori este nevoie. Se pun la fiert și boabele de piper.

4. Când carnea și legumele sunt fierte, se adaugă zeama de varză fiară în prealabil, frunzele de leuștean și pasta de roșii și se mai lasă pe foc pentru încă 5 minute.

5. Cu circa 2 minute înainte de a opri focul, se adaugă orezul fiert separat și scurs.

6. La final, în funcție de cât de sărată este zeama de varză, se adaugă sare.

Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI