”Cineva nu e gospodar”. Cum l-a ironizat noul ministru al Finanțelor pe Nicușor Dan

Andra Daoud 26.11.2021, 20:57
”Cineva nu e gospodar”. Cum l-a ironizat noul ministru al Finanțelor pe Nicușor Dan

Noul ministru al Finanțelor l-a ironizat pe Nicușor Dan, în cadrul ședinței de Guvern de vineri. Totul a pornit de la subvenția pe care edilul a cerut-o de la Executiv pentru plata căldurii iarna aceasta. Adrian Câciu a spus despre Nicușor Dan că nu este gospodar, dar nu s-a oprit aici.

”Cineva nu e gospodar”

Adrian Câciu, noul ministru al Finanțelor din guvernul Ciucă, l-a atacat pe primarul Capitalei și a spus că trebuie să aibă o discuție cu el, pentru a lua o decizie asupra subvenției pentru încălzire. Nicușor Dan a cerut bani de la Guvern pentru a subvenționa gigacaloria. Suma este de 968 de milioane de lei, iar Executivul ar putea da un răspuns la începutul lunii decembrie.

Trebuie să ne vedem cu Nicușor Dan. E foarte simplu să spunem că alocăm bani. Primăria Capitalei are bani. Un primar gospodar putea să mute prin hotărârea CGMB, să rezolve problemele pe baza rectificărilor interne. Noi avem cum să alocăm acești bani, dar va trebui să avem o discuție foarte corectă și aplicată cu domnul primar general, pentru că este vorba despre oameni.

Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dumneavoastră și nu avem nicio vină pentru faptul că cineva nu e gospodar, că n-are bani sau că cineva nu-l finanțează, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern, potrivit hotnews.ro.

Când ar putea da Guvernul un răspuns în privința subvenționării

Ministrul Finanțelor a precizat că Guvernul ar urma să vină cu un răspuns în privința subvenției cerute de Nicușor Dan după data de 10 decembrie. Ministerul trebuie să decidă și ce sumă va aloca, iar Câciu a spus că trebuie văzut unde au mers banii.

Aș vrea ca săptămâna viitoare, poate după 10 decembrie, să închidem aceasta situație. Și să știți că există instrumente, poate dânsul ne privește și trebuie să înțeleagă că trebuie să avem o discuție în interesul cetățenilor.

Este vorba de cât estimează dânsul. Dânsul a mai estimat că după ce este ales facem duș cu apă caldă, da? Eu și toți cei care suntem implicați în această discuție trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu banii dați până acum.

Trebuie să vedem care sunt soluțiile lui. Nu e vorba de a achita o sumă suplimentară, este vorba de a nu da niște bani din nou și să nu primim acea căldură, pentru ca asta s-a întâmplat în București. a mai declarat ministrul de Finanțe.

”Cineva nu e gospodar”. Cum l-a ironizat noul ministru al finanțelor pe Nicușor Dan
Lucian Bode și Adrian Câciu

Cât ar urma să plătească bucureștenii pentru gigacalorie

Nicușor Dan, la rândul său, a anunțat, în cadrul ultimei ședințe de la primărie, că prețul pe care bucureștenii l-ar putea plăti iarna aceasta pentru gigacalorie ar urma să crească la 280 de lei, în prezent fiind 164 de lei.

Consiliul General al Municipiului București ar urma să aprobe noul tarif. Până atunci, costul rămâne cel pe care bucureștenii îl plătesc din 2011, adică 164 de lei. Edilul a precizat că dacă Guvernul nu va acorda subvenția cerută, Primăria Capitalei va fi ”într-o uriasă dificultate”.

Urmăriți Impact.ro și pe