Cine vor fi candidații PSD la primăriile de sector din București. Primele nume se știu deja

Diana Dumitrache 30.07.2020, 13:40

Deşi alegerile locale ar fi trebuit să se desfăşoare în luna iunie, acestea au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, noua dată a votului este 27 septembrie. Bineînţeles, bucureştenii aşteptau cu nerăbdare să afle cine vor fi candidaţii PSD la primăriile de sector din Capitală.

Primele nume ale candidaţilor PSD la primăriile de sector

Alegerile locale 2020 se apropie, iar partidul PSD a decis candidaţii pentru primăriile sectoarelor 2 şi 3 din Bucureşti. Astfel, în Sectorul 2 va candida Neculai Onţanu, în timp ce la Sectorul 3 va candida Aurelian Bădulescu, scrie Adevărul.ro.

Neculai Onţanu are deja experienţa, acesta fiind fostul primar al Sectorului 2. Onţanu îşi anunţase deja candidatura la Primărie, susţinut de ADER şi PPUSL.

În ceea ce priveşte Sectorul 3, se pare că Robert Negoiţă are un candidat destul de puternic. Actualul viceprimar al Bucureştiului, Aurelian Bădulescu, intră în cursa pentru primăria de sector . Acesta a fost lansat chiar de Gabriela Firea pentru a se răzbuna pe Negoiţă.

Cine vor fi candidații PSD la primăriile de sector din București. Primele nume se știu deja
Cine vor fi candidații PSD la primăriile de sector din București. Primele nume se știu deja

Bădulescu a lansat deja câteva atacuri la adresa actualului primar.

„Hoţul strigă hoţii! Este ştiut faptul că, în Bucureşti, cele mai scumpe băncuţe, panseluţe, garduri şi lucrări sunt în Sectorul 3. Se umflă preţul şi de 3-4 ori! Contribuţia lui Robert Negoiţă a fost şi este spolierea bugetului Sectorului 3 şi trecerea acestuia prin firme-căpuşă. Acum e mare anti-PSD-ist! Un profitor!”, a spus acesta.

Când vor avea loc alegerile

La începutul lunii iulie, Senatul şi Camera Deputaţilor au adoptat legea care prevede organizarea localelor pe 27 septembrie. Perioada electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale a început miercuri, 29 iulie.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a precizat că deşi mai multe localităţi sunt carantinate, ar trebui să nu fie probleme cu organizarea procesului electoral. Asta deoarece acestea ar urma să iasă din carantină înainte de a se constitui birourile de circumscripţie.

Calendarul perioadei electorale:

  • 2 august – constituirea Biroului Electoral Central.
  • 7 – 11 august – perioada de înregistrare a alianţelor electorale.
  • 7 – 18 august – perioada de depunere a candidaturilor.
  • 8 august – constituirea birourilor electorale de circumscripţie.
  • 24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor.
  • 22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot, desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, prin tragere la sorţi computerizată.
  • 26 septembrie, ora 7,00 – încheierea campaniei electorale.
  • 27 septembrie, ora 7,00 – începerea votării
  • 27 septembrie, ora 21,00 – încheierea votării.
Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...