Cine va fi următorul premier al României. Iohannis va fi obligat să îl accepte. „Își asumă”

Ionuț Vieru 27.11.2022, 11:53
Cine va fi următorul premier al României. Iohannis va fi obligat să îl accepte. „Își asumă”

Cine va fi următorul premier al României? Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că nu se va pune problema să nu aibă loc schimbarea de premier, având în vedere protocolul semnat de coaliția de guvernare.

Alexandru Rafila a precizat că Ciolacu va fi premier

Alexandru Rafila a precizat că nu se va pune problema să nu aibă loc schimbarea de premier, potrivit protocolului semnat de coaliţia de guvernare și că, în ceea ce îl privește pe el, nu are nicio îngrijorare.

De asemenea, ministrul Sănătății a declarat, la TVR Info, că Marcel Ciolacu își va asuma poziția dificilă de premier, atunci când a fost întrebat dacă va avea loc rotativa guvernamentală, din câte a văzut în declarațiile publice.

„Nu cunosc, eu am văzut declaraţiile publice, domnul preşedinte Marcel Ciolacu îşi asumă această poziţie, dificilă într-o situaţie de criză, dar pe de altă parte ea este normală, a fost negociată, a fost parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării acestei coaliţii.

Mi se pare normal să existe şi din partea domnului prim-ministru, sunt convins, dânsul este un om foarte serios, este şi militar de profesie, nu cred că se pune vreun moment problema să nu se producă această schimbare de prim-ministru”, a declarat Rafila.

Totodată, Alexandru Rafila a explicat că, în privința portofoliilor miniștrilor, decizia este una politică.

Alexandru Rafila, despre următorul premier al României
Alexandru Rafila, despre următorul premier al României

Alexandru Rafila, după un an la Ministerul Sănătății

Alexandru Rafila este ministrul Sănătății de un an de zile. După tot acest timp, a trecut în revistă schimbările pe care le consideră cele mai importante. Potrivit acestuia, centrele ambulatorii deschise anul trecut în pandemie pentru pacienți și finalizarea celor 25 de spitale sunt printre cele mai importante.

Împreună cu câţiva colegi am pus la punct un proiect ambiţios. La sfârşitul anului, am reuşit să atingem absolut toate ţintele din PNRR, atât în domeniul investiţiilor, mă refer aici la dotarea cabinetelor de medicină de familie, cel puţin 3000 de cabinete, ambulatoriilor de specialitate, la nivel naţional, dotarea spitalelor pentru controlul infecţiilor asociate asistenţei medicale, dotarea secţiilor de neonatologie sau a celor de planning familial. Până la finalul anului vom avea finalizată lista celor cel puţin 25 de spitale care urmează să fie construite din PNRR, criteriile au fost aprobate de Guvernul României, ele vor fi aplicate pentru lista preformată care a fost furnizată de Ministerul Sănătăţii la preluarea mandatului.

De asemenea, există anumite capitole unde, spune ministrul, și-ar fi dorit să poată face mai mult. Aici s-a referit la accesul mai bun la medicamente al pacienților și modul de achiziție al vaccinurilor pentru copii. Cu toate acestea, există și la aceste probleme soluții, a adăugat ministrul.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe