Cine va fi prima persoană din România vaccinată împotriva Covid-19. Evenimentul va avea loc duminică

Ana Anitoiu 26.12.2020, 15:15
Cine va fi prima persoană din România vaccinată împotriva Covid-19. Evenimentul va avea loc duminică

S-a aflat cine este prima persoană din România beneficiară a vaccinului împotriva Covid-19, la începutul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus în țară. Evenimentul va avea loc duminică, 27 decembrie.

Care este strategia de vaccinare împotriva Covid-19, în România

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, doctorul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, vineri, că în cadrul strategiei de vaccinare din România există trei etape. Prima se va adresa personalului medical din țară, precum și celui din sistemul social. Potrivit evz.ro, prima persoană din România vaccinată împotriva Covid-19 este un medic de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

„Avem o strategie de vaccinare în care sunt prevăzute cele trei etape. Prima etapă este cea adresată personalului medical şi personalului din sistemul social. În etapa a doua este vaccinată populaţia la risc şi persoanele care definesc activităţi esenţiale şi în etapa a treia vorbim de vaccinarea populaţiei generale. Din acest punct de vedere, astăzi, în prima zi de Crăciun se concretizează speranţa noastră că vom avea, în sfârşit, o modalitate sigură, eficientă şi rapidă de a pune capăt acestei pandemii, care ne-a schimbat viaţa poate unora pentru totdeauna”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Cine va fi prima persoana din Romania vaccinata impotriva Covid-19. Evenimentul va avea loc duminica
Vaccin impotriva Covid-19

Ce a declarat șeful Comitetului ce se ocupă de coordonarea vaccinării împotriva Covid-19

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a spus că strategia de vaccinare din România va fi respectată la fel ca în orice altă ţară, precizând că prima persoană imunizată va fi din rândul personalului medical. El a menționat că vaccinul împotriva noului coronavirus a dovedit că îndeplineşte toate standardele de siguranţă, de calitate şi eficacitate.

„Mă bucur să constat că există atât interes pe tema vaccinării COVID-19, mă bucur că există dezbatere publică legată de acest subiect. Toate aceste lucruri ne obligă şi ne motivează să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiţii cât se poate de sigure împreună cu grupul de experţi pe care îl coordonez. Toate aceste activităţi sunt perfect sincronizate şi în acord cu ceea ce se întâmplă în restul ţărilor membre al Uniunii Europene. Este un efort logistic fără precedent pe care l-am organizat. Suntem pregătiţi să demarăm campania de vaccinare împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă, într-un mediu favorabil, într-un mediu de normalitate, pentru ca fiecare cetăţean, în final, să aibă acces la vaccinare în momentul în care îşi va dori acest lucru”, a spus doctorul Valeriu Gheorghiţă.

Avertisment pentru toți românii, la începerea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19

Totodată, șeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 a subliniat necesitatea de a se respecta normele sanitare, chiar dacă se începe imunizarea anti-coronavirus în țară.

„Încă ne aflăm în pandemie, încă sunt mii de persoane confirmate în fiecare zi, avem, din păcate, un număr mare de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, iar din acest punct de vedere este extrem de important să continuăm respectarea măsurilor de prevenţie tocmai pentru noi, pentru cei dragi nouă, pentru binele comunităţii şi pentru a asigura protecţia fiecărui cetăţean”, a atras atenția Valeriu Gheorghiţă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...