Cine va fi premierul României dacă PSD câștigă alegerile. Surpriză mare

Mihai Roșoiu / 26.10.2020, 12:30
Cine va fi premierul României dacă PSD câștigă alegerile. Surpriză mare

Gabriela Firea a anunțat cine va fi premierul României dacă PSD va câștiga alegerile. Programat la începutul lunii decembrie, scrutinul va stabili cine va guverna țara în următorii 4 ani. În cazul unui succes, PSD pregătește o surpriză mare pentru postul de premier

Trei variante pentru postul de premier dacă PSD câștigă alegerile parlamentare

Invitată la România TV, Gabriela Firea a dezvăluit numele potențialilor premieri ai României în scenariul în care PSD va obține victoria la alegerile parlamentare. În opinia fostei primărițe a Capitalei, principalul candidat pentru funcția de șef al Guvernului este Marcel Ciolacu. Actualul președinte al social-democraților este văzut de Firea drept mare favorit.

Pe listă s-ar mai afla alte două nume cu rezonanță din PSD. Numele propunerii pentru postul de prim-ministru se va afla după organizarea Comitetului Politic Național. Celelalte variante importante anunțate de Firea sunt Sorin Grindeanu și Vasile Dîncu:

„ Categoric propunerea noastră va fi una validată în Comitetul Politic Naţional. Nu vreau să iau eu lucrurile înainte şi să fac propria mea previziune pentru premier, dar pe logică politică dacă va fi un Guvern eminamente politic şi care va cuprinde bineînţeles şi specialişti, este clar că preşedintele partidului trebuie să preia această mare responsabilitate.

Patru variante pentru postul de premier al Romaniei
Patru variante pentru postul de premier al Romaniei

Dacă domnul Ciolacu va rămâne preşedintele Camerei Deputaţilor, este alegerea domniei sale, şi atunci va trebui să desemneze probabil dintre celălalt coleg al nostru din conducere, prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, colegul meu sau preşedintele Consiliul Naţional, domnul profesor Dîncu.

Doar în situaţia în care colegii mei din ţară împreună cu noi vom decide că vom face o propunere de specialist nembru de partid sau membru fără funcţie politică, atunci s-ar încadra probabil un specialist în domeniul economic la care eu ţin foarte mult şi îl apreciez cum este domnul Cristian Socol”, a spus Firea la RTV.

Gabriela Firea nu se vede primul ministru al României

Întrebată dacă ia în calcul varianta de a deveni ea însăși șeful Executivului, Gabriela Firea a negat vehement. Fosta candidată PSD la funcția de Primar General al Bucureștiului, Firea a spus că nu se pune problema. În schimb, politicianul a declarat că actualul prim-ministru trebuie să părăsească această funcție cât mai rapid:

Gabriela Firea îi cere demisia lui Ludovic Orban
Gabriela Firea îi cere demisia lui Ludovic Orban

„Văd şi eu cu câtă nepăsare faţă de votul românilor vorbesc PNL şi USR despre viitorul premier. Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după acestei alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru”, a concluzionat Firea la RTV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI