Cine va fi noul primar al Capitalei? Sondajul ciudat al PNL, Nicușor Dan e abia pe locul patru

Anca Manolica 26.11.2022, 13:34
Cine va fi noul primar al Capitalei? Sondajul ciudat al PNL, Nicușor Dan e abia pe locul patru

Partidul PNL a comandat un sondaj pentru a vedea care este intenția de vot a locuitorilor Capitalei în ceea ce privește persoana care ar urma ocupe fotoliul de edil în următorul mandat. Iată ce nume s-a aflat pe listă și cine ar putea deveni primar general în urma alegerilor locale din 2024.

Cine ar putea fi noul primar al Capitalei

Conducerea centrală a PNL este interesată să afle care sunt părerile bucureștenilor, astfel că a comandat un sondaj pentru a vedea intenția acestora de vot. Partidul liberal l-a testat pe Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor și fost primar în Oradea vreme de trei mandate consecutive, între 2008 și 2020, pentru funcţia de primar al Capitalei, potrivit News.

Potrivit sondajului INSCOP comandat de PNL, acesta ar fi cotat la 22% intenţie de vot, la egalitate cu edilul de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu, lider al filialei București. În afară de cei doi, printre numele liderilor PNL care apar în sondaje pentru Primăria Capitalei 2024 se mai numără Rareş Bogdan, Sebastian Burduja şi Stelian Bujduveanu.

Potrivit informațiilor Libertatea, însă, Ilie Bolojan ar fi refuzat să facă parte din sondajul comandat de PNL București, susținând într-o ședință a liberalilor că „nu am fost întrebat” și „nu mă interesează”. Contactat pentru un punct de vedere, președintele CJ Bihor a spus: „nu am știință de faptul că am fost cuprins într-un astfel de sondaj”.

Nicușor Dan nu are parte de prea multă susținere la alegerile din 2024
Nicușor Dan nu are parte de prea multă susținere la alegerile din 2024

Cine este numărul unu în preferințele bucureștenilor

Surpriză sau nu, locul 1 este ocupat de Gabriela Firea, cea care a fost primar în mandatul trecut, înaintea lui Nicușor Dan, cu 34% intenţie de vot. Acesta din urmă, conform informațiilor, a primit 17% din voturi, în timp ce liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu este cotat la 11%.

De atfel, prim-vicepreședintele PSD și ministrul familiei și-a anunțat deja dorința de a candida din partea PSD la Primăria Capitalei în 2024.

„Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Cu siguranță mi-aș dori să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, asta dacă şi colegii mei din PSD mă vor considera un candidat viabil. Dacă se va întâmpla asta da, îmi voi sacrifica din nou viața personală și aș dori să-mi duc la bun sfârşit proiectele.”, spunea Firea, în urmă cu două luni.

Alegerile locale vor avea loc în 2024, în același an în care se vor face alegerile prezidențiale și parlamentare, dar și alegerile pentru Parlamentul European.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...