Cine va fi al doilea viceprimar al Bucureștiului. Nicușor Dan a decis. Surpriză imensă

Ana Anitoiu 02.10.2020, 19:12
Cine va fi al doilea viceprimar al Bucureștiului. Nicușor Dan a decis. Surpriză imensă

Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, a luat o decizie surprinzătoare în privința celui de-al doilea viceprimar al Bucureștiului.

Cine va fi al doilea viceprimar al Bucureștiului

Nicușor Dan a spus că va încerca să coopteze și PMP pentru a forma o majoritate la Primăria Capitalei. Primul viceprimar era deja cunoscut – Vlad Voiculescu, de la Plus.

Potrivit unor surse politice citate de stiripesurse.ro, PMP îl va susține pe Mihail Neamțu pentru a fi cel de-al doilea viceprimar pentru Nicușor Dan.

Mihail Neamțu ar urma să ajungă cel de-al doilea viceprimar, pentru că a primit cele mai multe voturi din partea PMP, la București.

Astfel, PNL cedează cu totul conducerea Capitalei. Totuși, potrivit stiripesurse.ro, Nicușor Dan este mai apropiat de liderii PNL decât de cei ai USR-PLUS și ar fi posibil c să se înscrie în PNL, în viitor.

Cine va fi al doilea viceprimar al Bucureștiului. Nicușor Dan a decis. Surpriză imensă

Ce schimbări va face Nicușor Dan, la Primăria Capitalei

Nicușor Dan a anunțat că va face câteva schimbări semnificative la cheltuielile pentru Primăria Capitalei. De exemplu, nu va mai aloca fonduri pentru târgurile de Crăciun. Probabil că nici pentru cele de Paște. El a menționat că este posibil să fie organizate târguri private.

”Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele.

E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, primarul ales al Capitalei va anula proiectul pe care l-a început Gabriela Firea, referitor la voucherele pentru donatorii de plasmă. Nicușor Dan susține că acest proiect este ilegal.

”Acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România, şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică?

Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a mai spus primarul general ales al Capitalei.

Gabriela Firea a acuzat că primarii care au fost aleși în București nu au ”legitimitate”, pentru că alegerile locale 2020, în Capitală, au fost fraudate. Ea a precizat că PNL a avut un ”plan diabolic”. Detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...