Cine sunt românii care pot primi 15.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de acești bani

Cine sunt românii care pot primi 15.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de acești bani

Ministrul Mediului, Costel Alexe a declarat că românii care se înscriu în programul „Casa Efiecientă Energic” pot beneficia de un ajutor de la stat de până șa 15.000 de euro. Înscrierile se fac începând cu data de 15 septembrie.

Ce trebuie să faci pentru a primi 15.000 de euro de la stat

Românii care vor să-și eficientizeze energetic locuințele o pot face acum cu un ajutor în valoare de 15.000 de la stat. Programul se numește „Casa Eficientă Energetic” și va începe de 15 septembrie. Suma pe care proprietarii locuințelor o vor primi este nerambursabilă atâta timp cât este investită în modernizarea energetică a casei.

Casa Eficientă Energetic (…) este un program prin care toţi românii pot primi sprijin din partea statului român în sumă de 15.000 de euro, sumă nerambursabilă prin Administraţia Fondului pentru Mediu. V-am mai vorbit despre acest program chiar înainte de a fi lansat în dezbatere publică. Astăzi, vreau să-i anunţ pe români că suntem aproape de start şi au timp până pe 15 septembrie ca fiecare dintre ei să-şi pună ordine în hârtii şi evident să se hotărască ce vor să facă cu această primă de eficienţă energetică de 15.000 de euro din partea statului român”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

casa, program, 15.000 de euro

Ce trebuie să faci pentru a primi 15.000 de euro de la stat

Potrivit ministrului Mediului, programul dispune de 430 de milioane de lei din care pot fi finanțate aproximativ 9.000 de case din România. Suma pe care statul ți-o eferă pentru a-ți efienticiza energetic casa reprezintă cam 60% din valoarea totată a investiției. Programul are ca scop reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Pentru acest program bugetul este de 430 de milioane de lei. Din aceşti bani vom finanţa eficientizarea energetic pentru circa 9.000 de case din ţara noastră. Fiecare proiect depus va primi finanţare în cuantum de 60% din costul investiţiei, dar nu mai mult de 15.000 de euro. Programul nostru are un scop clar: reducerea consumului de energie din casele noastre şi evident a emisiilor de gaze cu efect de seră. Astăzi, din păcate, cele mai multe case din ţara noastră nu sunt bine izolate. Este şi motivul pentru care pierderile de energie ajung până la 30% doar prin pereţii exteriori sau la 25% prin geamuri sau prin acoperiş”, a afirmat ministrul Mediului.

Cei care doresc să se înscrie în program și să beneficieze de 15.000 de euro trebuie să realizeze auditul energetic al locuinţei, iar eficienţa imobilului să crească măcar cu o clasă. De asemenea, trebuie să prezinte un proiect din care să rezulte ce lucrări trebuiesc făcute pentru a se atinge condiția finanțării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI